Van’da DEM’li Büyükşehir ve Edremit Belediye Yönetimlerinden Makam Saltanatı İçin Halk Düşmanlığı

Edremit Sahil Aile Destek Merkezi’nin kapatılmasını isteyen Van Büyükşehir Belediyesi ve Edremit Belediyesi’nin DEM’li yönetimleri makam saltanatı için halk düşmanlığı yapıyor.

Van Haberleri 11.06.2024 17:58:00 4
Van’da DEM’li Büyükşehir ve Edremit Belediye Yönetimlerinden Makam Saltanatı İçin Halk Düşmanlığı
Tarih: 11.06.2024 18:20 Güncelleme: 11.06.2024 18:55

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Van Büyükşehir Belediyesi'nin DEM'li, hükümlü ve terör destekçisi Başkanı Abdullah Zeydan ile Edremit Belediyesi'nin DEM'li Başkanı Rabia Başak Koç'un Edremit'te yaptığı halk düşmanlığı pes detirtti. 

DAHA ÖNCE METRUK, ALKOL VE UYUŞTURUCU MÜBTELALARININ MEKANIYDI

Edremit Merkezde yer alan Sahil Aile Destek Merkezi (ADEM) binası, daha önce metruk halde alkoliklerin ve uyuşturucu mübtelaların kullandığı bir durumdaydı.

EDREMİT KAYMAKAMLIK HİZMET BİNASI OLARAK HİZMET VERDİ

Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen dönemin Edremit Kaymakamı Atıf Çiçekli tarafından restore edilerek Kaymakamlık hizmet binası olarak faaliyete alındı.

AİLE DESTEK MERKEZİNE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Daha sonra Van Valisi Dr. Ozan Balcı’nın Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliği döneminde de ADEM olarak düzenlenen bina, Edremit Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) bünyesinde Edremit halkına hizmet veriyordu.

SAHİL ADEM KADINLARIN KENDİNİ GELİŞTİRME VE SOSYALLEŞME ALANI

Edremit Sahil ADEM’de el sanatları, tel kırma, çanta, takı, giyim, aşçılık, çikolata yapımı, Kur’an-ı Kerim, okuma yazma, hat sanatı, cilt bakımı, takı tasarım başta olmak üzere çok sayıda kurs ücretsiz veriliyor.

Kurslara 3 dönem katılan ve başarılı olan kursiyerlere “USTA ÖĞRETİCİ BELGESİ” veriliyor.

Kursiyerler aldıkları eğitim ve belgelerle hem meslek sahibi oluyor, hem de aile bütçelerine katkıda bulunuyor. Ayrıca kadınların sosyalleşmesi açısından da büyük önem taşıyan Sahil ADEM, Edremitli kadınların ürettikleri eserler ile kendilerini ifade etme fırsatı da sunuyor.

230 KURSİYER VE 24 ÇOCUK EĞİTİM ALIYOR

Sahil ADEM bünyesindeki kurslara 230 kursiyer katılıyor. Eğitime gelen kursiyerlerin küçük çocukları merkez içerisinde faaliyet gösteren kreşte ücretsiz eğitim alıyor. Kreşte verilen eğitim ile 24 çocuk daha güçlü ve bilgili olarak hayata hazırlanıyor.

 

DEM'Lİ BELEDİYELERİN ADIM ADIM HALK DÜŞMANLIĞI

Önce emek düşmanlığı: Van Büyükşehir Belediyesi ile Edremit Belediyesi’nin DEM’li yönetimleri daha önce emek düşmanlığı yaparak çok sayıda çalışanı işten çıkarmış, çalışan personelin maaş ve özlük haklarını da eksik ödeyerek emek düşmanlığı yapmıştı.

Ardından servis araçlarını çektiler: Edremit Sahil ADEM’de eğitim alan kursiyerlerin gelip gitmeleri için tahsis edilen servis araçlarını çektiler.

Devamında görevli psikolog çekildi: Sahil ADEM’de kursiyerlere hizmet veren psikolog DEM’li belediye yönetimi tarafından çekildi.

Şimdi Sahil ADEM’in faaliyetini engellediler: Edremit halkına hizmet veren, kadınların kendilerini geliştirerek hayata daha güçlü tutunmalarını ve sosyalleşmelerini sağlayan Sahil ADEM’in kapatılması için her türlü yolu deneyen DEM’li belediye yönetimleri, halk düşmanlığı yapıyor.

Kurumlar arası yazışma dilinden bihaber olan Edremit Belediyesi’nin DEM’li Başkanı Rabia Başak Koç, göreve geldikten sonra mülkiyeti belediyeye ait olan ve Edremit Sahil ADEM olarak faaliyet gösteren binanın boşaltılmasını istedi.

İmzalanan protokoller gereği, belediyenin binayı boşaltma talebini yerine getirmeyen Edremit SYDV, Sahil ADEM’in çalışmalarını sürdürmeye devam etti.

 

DEM’Lİ RABİA BAŞAK KOÇ, DEMLİ VE HÜKÜMLÜ ABDULLAH ZEYDAN’DAN YARDIM İSTEDİ

Edremit Sahil ADEM’in faaliyetlerini durdurmak, binadan çıkarmak isteyen, ancak amacına ulaşamayan Edremit’in DEM’li Başkanı Rabia Başak Koç Van Büyükşehir Belediyesi’nin DEM’li hükümlü ve terör destekçisi Başkanı Abdullah Zeydan’dan yardım istedi.

 

DEMLİ BÜYÜKŞEHİR YÖNETİMİ HALK DÜŞMANLIĞINDA ZİRVE YAPTI

Van Büyükşehir Belediyesi’nin DEM’li yönetimi, Edremit Belediye Başkanı Rabia Başak Koç’un talebi üzerine Edremit Sahil ADEM’de halkın hizmetine sunulan demirbaşları bugün talep etti.

Van Büyükşehir Belediyesi çalışanları araçlar ile gelerek, Sahil ADEM’de kullanılan demirbaşları zafer kazanmış edası ile boşaltmaya başladı. 

 

DEM’Lİ BAŞKAN RABİA BAŞAK KOÇ BİNAYI NEDEN BOŞLTMAK İSTEDİ?

Edremit Belediyesi’nin DEM’li yönetimi yazdığı resmi yazıda mülkiyeti kendilerine ait olan binanın gerekçe gösterilmeden boşaltılmasını istedi. Edremitli kadınlara ve çocuklara hizmet eden Sahil ADEM’den DEM’li Rabia Başak Koç neden rahatsız oldu?

 

KADINLARIN VE ÇOCUKLARIN HİZMETİNDEKİ BİNA MAKAM SALTANI İÇİN Mİ KULLANILACAK?

DEM’li Başkan Rabia Başak Koç’a yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Sahil ADEM olarak hizmet veren binanın üst katı Edremit Belediyesi başkanlık makamı olarak kullanılmak istendiği, alt katının da bir yandaşa düşük bir kira bedeli karşılığı kahvaltı salonu olarak peşkeş çekileceği öğrenildi.

DEM’li belediye yönetiminin binayı kiralayacak kişiye de “bizim talimatlarımıza göre çalıştıracaksın, biz de halka kazandırdık ve hizmet ediyoruz diyerek hizmet etmiş ve siyasi puan toplamış olacağız" dediği de iddia ediliyor. 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


MUHAMMED ALPARSLAN
11.06.2024 19:44:43
Allah bunların topunun belasını versin inşallah bu terörist Tükürükçü ZEYDO dağ'dan atanan kayyumlar tarafından yönetiliyor devletimizin bir an önce bunlara gereken cevabı vermesini ümit ediyorum

Tülay isik
12.06.2024 07:47:39
Bunları birada biz hak ettik sandıklara gitmeyip oy kulanmayarak Ademler bu hizmete çok ihanet ettiler insanoğlu kötüyü görmese iyinin kıymetini bilemez Belediyeler yikimlarina devam etsinler inşallah insanların kalp gözü açılır

Vanlı kadın
12.06.2024 10:04:58
Siz değilmiydiniz kadınlar bizim baş tacımız bu ülkeyi kadınlar yönetmeli demokrasının temeli diyen. Orada eğitim gören kadınların kullandığı malzemeyi alıp götürmek nasıl bir zihniyet. Pes yani. İşin ilginci bunu yapanlarda kadınlar. Bu ayıp size yetsin diyeceğim ama görünen o ki yetmeyecek. Bakalım daha neler göreceğiz. Başka kadınlar da mağdur edilecekmi? Umarım bu yanlıştan daha doğrusu ayıptan bir an önce vazgeçilir.

Hakkarili
12.06.2024 16:10:15
Aklım almıyor devlet daha ne bekliyor. yönetim kadroları hepsi PKK terör örgütü yle bağlantılı olan kişilerdir resmen örgüt yönetiyor .devlet buna daha fazla sesiz kalmamalı .bizim belediyeler kandil yönetiyor bunu kabul etmiyoruz en kısa zamanda devlet gerekeni yapmalı.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem