Van’da DEM'li Başkanların işten çıkardığı işçiler: "Bayram şekeri alamayacak duruma geldik"

Van’da işten çıkarılan işçiler: "Bayram şekeri alamayacak duruma geldik"

Van Haberleri 7.06.2025 11:50:00 0
Van’da DEM
Tarih: 07.06.2025 11:50 Güncelleme: 08.06.2025 08:11

Van’da DEM Partili belediyeler tarafından işine son verilen ve yaklaşık 400 gündür protestolarına devam eden işçiler, Kurban Bayramı’nı da buruk karşıladı.

DEM Partili Van Büyükşehir Belediyesi ile diğer ilçe belediyelerden 1 Mayıs 2024 yılı İşçi Bayramı’nda çok sayıda işçinin iş akdine son verilmişti. İşten çıkarılan işçiler, HAK-İŞ Van Şubesi öncülüğündeki eylemlerine aylardır devam ediyor. Edremit Belediyesi, Tuşba Belediyesi ve Gevaş Belediyesinde işlerine son verilen işçilerle birlikte şu ana kadar 817 civarında işçinin iş akdine son verildiği bildirildi. Maddi zorluklar nedeniyle Kurban Bayramı için de alışveriş yapamadıklarını ifade eden işçiler, bayramı buruk geçireceklerini dile getirdi. İşlerine geri dönmek isteyen işçiler, yetkililerden bir çözüm bekliyor.

“Nice bayramlar geldi geçti”

Konuya ilişkin konuşan Hizmet-İş Van Şube Başkanı Fatih Akdeniz, bir bayramı daha hüzünlü geçirdiklerini belirtti. Haksız yere işinden edilen üyelerinin bu bayramda da mağdur olduklarını ifade eden Başkan Akdeniz, "Evlerine, çoluk çocuklarına elleri boş dönecekler. Van’da yaklaşık 400 gündür eylemimiz devam ediyor. Bu 400 gün içinde nice bayramlar geldi geçti, okullar açıldı, şimdi okullar kapanacak; ama bu insanların ailesi, çocukları hâlâ mağdur. Eylemimize devam edeceğiz. Nereye kadar giderse gitsin, 400 gün geçti, bir 400 gün daha geçse bu eylem burada sürecek. Çünkü biz burada haktan bahsediyoruz. Biz burada hakikatten bahsediyoruz" dedi.

“417 dava açtık”

Van genelinde şu ana kadar 817 işçinin işten çıkarıldığını ve bu işçilerden 417 kişinin dava açtığını hatırlatan Akdeniz, "Eyleme katılanların sayısı 200 ile 250 arasında değişiyor. Bugüne kadar herhangi bir kurul oluşturulmadı ve herhangi bir muhatap gelip bu insanların derdini sormadı. Biz derdimizi insanlara tam olarak anlatamıyoruz. Mecliste gündeme getirdik ama herhangi bir dönüş olmadı. Bu bayramda da insanlar mağdur kaldı. Ben buradan herkese sesleniyorum: Bunlar neden mağdur kaldılar? Yüz kızartıcı bir suçları mı var? İşe mi gelmediler? Çalışmadılar mı? Bu insanlar bu bayramı da mağdur geçiriyorlar. Bu bayramda evlerine bırakın kurban kesmeyi; bir şeker, bir kolonya bile alamayacaklar" ifadelerini kullandı.

VASKİ’den işten çıkarılan 3 çocuk annesi Şahnaz Hüma Çırk isimli işçi ise "Evim kira ve 15 bin TL kira ödüyorum ama şu an kiramı ödeyemiyorum. Çocuklarıma bayramda bir tişört bile alamayacak duruma geldim. Bir yıldır burada mücadele ediyoruz ama sesimizi duyan yok. Kimse bizi görmüyor. Tek ricamız: Lütfen sesimizi duysunlar, lütfen bizi görsünler. Bayram kırık ve buruk geçiyor. Çünkü çocuklarımıza bir bayram şekeri bile alamayacak duruma geldik. Bayram bizim için nasıl güzel geçebilir ki?" diye konuştu.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Varto’da tenis antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığ’ın taekwondo gururları Romanya yolcusu


Van Spor

Erzurum’da cirit heyecanı başlıyor


Van Spor

Amatör Spor Kulüplerine nakdi yardım desteği


Van Spor

Kars’ta buz hokeyi heyecanı


Van Spor

PFDK’dan Yeni Malatyaspor’a 112 bin TL ceza kararı


Van Spor

Malatya Voleybol, evinde fırtına gibi esti


Van Spor

Beşiktaş U17, Tunceli’de


Van Spor

TVF 2. Lig: Elazığ Belediyespor: 3 - Muş Olimpik: 0


Van Spor

Elazığ Dart Takımı Türkiye’nin zirvesinde


Van Spor

Aşkale’den Erzurum’a şampiyonluk gururu


Van Spor

Pehlivanlar Malatya’da buluşacak


Van Spor

Erzincan Belediyesi birimler arası halı saha futbol turnuvası başladı


Van Spor

Hasköy’de badminton antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Türkiye - Gürcistan maçının tribün gelirleri Gazze’ye bağışlanacak


Van Spor

Elazığspor yeni hocasıyla 2’de 2 yaptı


Van Spor

Atatürk Üniversiteli milli sporcu Doğukan Demirceylan’dan Avrupa ikinciliği gururu


Van Spor

Kardelen TV’ye spor ödülü


Van Spor

Erzincan’da atıcılık il birinciliği müsabakaları yapıldı


Van Spor

Yeşilyurtspor evinde 3. beraberliğini aldı


Van Spor

Milli güreşçi Sarıçiçek dünya üçüncüsü oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ