Van'da Coşkuyla Kutlanacak: Cumhuriyet Bayramı Renkli Etkinliklerle Taçlanıyor!

Van'da Cumhuriyet Bayramı Coşkusu.

Van Haberleri 28.10.2024 21:16:00 0
Van
Tarih: 28.10.2024 21:19

Van'da, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 99. yıl dönümü, coşkuyla kutlanmaya başlandı. Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreniyle başlayan kutlamalar, kent genelinde devam ediyor. 

ÇELENK SUNMA TÖRENİYLE BAŞLADI

Bugün gerçekleşen törende Van Valiliği önünde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Sunulan çelenkin ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Bu anlamlı başlangıç, yarın yapılacak olan etkinliklerle devam edecek.

YARIN KUTLAMALAR DEVAM EDECEK

29 Ekim Salı günü, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Van'da yapılacak kutlama programında, tebriklerin kabulü ile başlayacak. Van halkının bayram coşkusuna ortak olacak kutlamalar; saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve Van Valisi Ozan Balcı'nın yapacağı konuşmalarla devam edecek.

FARKLI ETKİNLİKLERLE CUMHURİYET COŞKUSU

Gün boyu sürecek etkinlikler kapsamında şiir dinletileri, eskrim ve jimnastik gösterileri gerçekleştirilecek. Ayrıca ödül törenleri ve halk oyunları gösterileri düzenlenecek. Kutlamalar, kapsamlı bir tören geçişiyle son bulacak ve Vanlılar, Cumhuriyet'in ilanının 99. yılını doyasıya kutlayacaklar.

Kaynak: Van Postası Gazetesi