Van'da Çeşitli Etkinlikler Nedeniyle Bazı Yollar Trafiğe Kapatılıyor: İşte Trafiğe Kapatılacak Yollar!

Van'ın kalbi 15 Temmuz için duracak: İskele'den Cumhuriyet'e yol kapatma kararı!

Van Haberleri 15.07.2024 11:50:00 0
Van
Tarih: 15.07.2024 11:58

Van'da, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü anmaları kapsamında düzenlenecek etkinlikler dolayısıyla, çeşitli bölgelerdeki yolların trafiğe kapatılacağı duyuruldu. Şehrin en işlek arterleri arasında yer alan İskele Caddesi, Cumhuriyet ve Sıhke Caddeleri ile Beşyol Meydanı'na giden yollar, bugün sürücüler için geçit vermeyecek.

15 TEMMUZ ANMA ETKİNLİKLERİ PROGRAMI

Van'da 15 Temmuz Anma Etkinlikleri çerçevesinde farklı etkinlikler düzenleniyor. Beşyol Meydanı'nda, program dahilindeki yürüyüş, gösteri ve konuşmalar gibi aktiviteler gerçekleştirilecek. Bu özel program, halkın yoğun ilgi göstermesi beklenen etkinliklere ev sahipliği yapacak.

MEŞALELİ YÜRÜYÜŞ İLE İSKELE CADDESİ KAPANIYOR

Etkinlikler kapsamında, saat 21.00'de Van Emniyet Binası önünden başlayacak olan meşaleli yürüyüş planlanıyor. Bu yürüyüş nedeniyle Emniyet Binası'ndan Beşyol Meydanı'na uzanan İskele Caddesi, belirtilen saatlerde trafiğe kapatılacak.

EN İŞLEK CADELELER CUMHURİYET VE SIHKE DE ARAÇLARA KAPALI

Programın gerçekleşeceği Beşyol Meydanı'na kurulan sahne ve organizasyonun gerektirdiği güvenlik tedbirleri çerçevesinde, Cumhuriyet ve Sıhke Caddelerinin belli bölümleri de etkinlik boyunca araçların kullanımına kapatılacak. Organizasyonun düzenli bir şekilde gerçekleşebilmesi için Beşyol Meydanı'na açılan tüm yolların da araç trafiğine kapatılacağı bildirildi. Şehir içi trafik akışının etkileneceği bu düzenlemelerin, vatandaşlar tarafından dikkate alınması gerekiyor.

VAN'DA MİLLİ BİRLİK AŞKINA COŞKU DOLU ANMA PROGRAMI

Van'da, Türkiye tarihinin önemli dönüm noktalarından biri olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü için düzenlenen etkinliklerin ayrıntılı programı paylaşıldı. İlk etkinlik olarak saat 11.00'da başlayacak olan resim sergisi, Valilik binası önünde gerçekleşecek ve gün boyu devam edecek farklı etkinliklere olanak tanıyacak.

ANMA GÜNÜNDE SERGİ VE ŞEHİTLİK ZİYARETLERİ

Söz konusu etkinlikler, 11:00'de Valilik önünde açılacak olan şekil sergisi ile başlayacak. Sergide, 15 Temmuz'un ruhu ve milli birlik temasını işleyen eserler sergilenecek. Serginin ardından gerçekleştirilecek şehitlik ziyaretleriyle, o gece hayatını kaybeden kahramanlar anılacak ve kendilerine duyulan minnet ifade edilecek.

MEŞALELİ YÜRÜYÜŞ

21:00'de ise 200 kişilik meşaleli sporcu grubunun öncülük edeceği, emniyet müdürlüğünden başlayıp Beşyol Meydanı'na kadar sürecek olan meşaleli yürüyüş düzenlenecek. Kamu temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların katılması beklenen yürüyüş, 15 Temmuz'un anlamını ve önemini vurgulayacak.

BEŞYOL MEYDANI'NDA DEVAM EDEN PROGRAMLAR

Yürüyüş sonrası gerçekleşecek saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla etkinlikler Beşyol Meydanı'ndaki programla devam edecek. Saat 21:30'da başlayacak olan bu bölümde Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dua edilmesiyle manevi bir atmosferin oluşturulması amaçlanıyor.

15 TEMMUZ BELGESELİ GÖSTERİMİ

Ardından saat 21:50'de gösterilecek 15 Temmuz belgeseliyle o gece yaşananlar hatırlatılacak ve milli birlik ruhu pekiştirilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması ve protokol konuşmalarının ardından şiir ve müzik dinletisi ile duygusal ve coşkulu anlar yaşanacak. Ödül töreni ve ilahi dinletisi ise geceye farklı bir boyut katacak.

GECENİN SONUNDA SELA OKUNACAK

Saat 00:13'te okunacak sela ile program son bulacak. Şehir halkının büyük bir coşkuyla katılması beklenen etkinlikler, 15 Temmuz ruhunun yaşatılması ve milli birlik ile beraberliğin pekiştirilmesi amacıyla yapılacak.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Bölgeden resmen fışkırıyor ama Türkiye giremiyor! Cihat Yaycı sitem etti: Defalarca söyledim


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem