Van'da Caddeleri Sular Bastı: Trafik Durdu, Vatandaşlar Sığınak Aradı!

Van'da yağışlarla birlikte klasikleşen su ve sel baskınları yeniden yaşanmaya başladı.

Van Haberleri 17.10.2024 11:56:00 0
Van
Tarih: 17.10.2024 12:03 Güncelleme: 17.10.2024 12:05

Van'da son dönemlerde yaşanan en şiddetli yağışlar, dün akşam itibarıyla etkisini göstermeye başladı ve kent yaşamında olumsuz etkilere sebep oldu. Akşam saatlerinde başlayan ve gece boyunca devam eden yağmur, şehrin birçok bölgesinde etkili oldu. Kent merkezindeki caddeler, sokaklar adeta göle dönüşerek sularla kaplandı. Trafik, bu durum karşısında durma noktasına geldi.

CADDELERDEKİ TRAFİK DURDU

Yağışın şiddetini artırmasıyla birlikte, Van şehir merkezinde bulunan cadde ve sokaklar, oluşan su birikintileri nedeniyle kullanılamaz hale geldi. Trafikte ilerlemeye çalışan sürücüler, adeta bir engel parkuruna dönüşen yollarda ilerleyebilmek için mücadele verdi. Özellikle düşük alanlarda ve eğimli yollarda büyük su birikintileri oluştu.

ALT GEÇİTLER VE KAVŞAKLAR KAPANDI

Bu su baskınları en çok alt geçitleri ve kavşak noktalarını etkiledi. Bazı araçlar mahsur kalarak yardım bekledi. Durumu kontrol altına almaya çalışan trafik polisleri ise, tehlike arz eden kavşakları ve yolları trafiğe kapatarak tedbir almaya çalıştı.

VATANDAŞLAR YAĞMURDAN KAÇIŞ YOLLARI ARIYOR

Yağmurun durmasını umut eden Van sakinleri, yağmurdan korunabilmek için bulabildikleri herhangi bir sığınakta korunma arayışına girdi. İş yerlerine sığınanlar, evinin önündeki saçakların altında bekleyenler ya da otobüs duraklarını geçici barınak olarak kullananlar, şiddetli yağışın geçmesini umut etti. Ancak sürekli artan yağış sebebiyle su baskınlarına bir çözüm bulunamadı ve zor anlar yaşandı.

Şiddetli yağış nedeniyle kentte yaşanan bu olumsuzlukların, yetkililer tarafından nasıl ele alınacağı ve sular altında kalan bölgelerin ne kadar sürede normale dönebileceği merak konusu oldu.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bosna'nın Özgürlük Sembolü Aliya İzzetbegoviç: Bağımsızlık Mücadelesinin Yıl Dönümünde Anıyoruz


Öteki Gündem

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem