Van'da caddeler oto galeriye döndü

Van'ın işlek caddelerinden Cumhuriyet Caddesi ve Maraş Caddesi, araç sahipleri tarafından satışa çıkarılan araçlardan dolayı oto galeriye döndü.

Van Haberleri 12.11.2023 18:40:00 0
Van
Tarih: 12.11.2023 18:44 Güncelleme: 12.11.2023 20:02

Sahipleri tarafından üzerine satılık yazıları asılarak cadde, sokak ve halka ait açık otoparklara park edilen araçlar günlerce park edildikleri yerlerde bekletilip bırakıldıkları yerleri işgal ediyorlar. Park alanı bulamayan araç sürücüleri duruma tepki göstererek sokak, cadde ve halka açık otopark alanlarının galeriye çevrildiği serzenişinde bulunuyorlar.

Araçlarını satmaya çalışan onlarca kişi araçlarına satılık yazısı yazdıktan sonra Van’ın en işlek yerleri olan cadde, sokak ve halka açık otopark alanlarına park ederek burada araçlarının satılması için günlerce bekletiyorlar. Günlerce satılık araçların bekletildiği sokak, cadde ve halka açık oto parklar tam anlamıyla işgal edilirken, vatandaşlar, sokak ve caddelere park edilip bırakılan satılık araçlardan dolayı zaman zaman sıkıntılar yaşadıklarını halka açık oto park alanlarına park edilen araçlardan dolayı da boş yer bulamadıklarını belirtti.

 

 

EN ÇOK CUMHURİYET CADDESİ’NE PARK EDİYORLAR
Özellikle Cumhuriyet Caddesinde sayıları fazla olan ve günden güne sayıları artan satılık araçlar hem sürücülerden hem de vatandaşlardan tepki topluyor.  Vatandaşlar Cumhuriyet Caddesinde yol kenarlarına park edip bekletilen satılık araçların kaldırılarak sahipleri hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılmasını istiyorlar.

Park yeri bulmakta, araçlarını park etmekte zorluk çeken araç sürücüleri ailemizle, çocuklarımızla gelip esnaflardan alışveriş yapmak istiyoruz. Fakat aracımızı park edecek yer bulmakta sıkıntı yaşıyoruz diyerek duruma tepki gösterip söz konusu sorunun çözülmesini istiyorlar.

 

 

“YETKİLİLER GÖRMEZDEN GELMEMELİ”
Araç satışlarının oto galerilerinde yapılması gerektiğini belirten vatandaşlar insanların araçlarını cadde üzerine park ederek trafik akışını engelleyip sıkıntı yaşatarak satış yapılmasına müsaade edilmemesi gerektiğini vurgulayarak ''Cumhuriyet Caddesi ve Maraş Caddesi başta olmak üzere ilimizin farklı caddelerinde ve caddeye çıkan ara sokaklara park edilerek üzerinde satılık yazısı bulunan birçok araç görüyoruz. İnsanlar kuralları çiğniyor, kurallara uymuyor. Galeride satışı yapılması gereken araçlar maalesef günümüzde caddelerde yol kenarlarında satılır oldu. Zaten ilimizde otopark ve trafik sorunu var. Üstüne birde bu duyarsız insanların, kural tanımamazlığı, sorunları daha da çözümsüz hale getiriyor. Trafiği felç olan Van’da bu durumun ortaya çıkması hiç hoş olmayan nahoş görüntüler sergiliyor. Araçların satışları da teşhiri de oto galerilerde yapılmalı. Araçlarını cadde ve sokaklara park ederek üzerine satılık, kiralık yazısı yapıştırıp park edenlere yetkililer müsaade etmemeli. Caddeleri, sokakları işgal ederek araçlarını satmaya çalışanlar hakkında cezai işlem uygulanarak bu tür girişimlere son verilmeli" dediler.


Haber Kaynak : Vansesi Gazetesi
Anahtar Kelimeler: ' caddeler galeriye döndü
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem