Van'da Azalan Ölümlü Kaza İstatistikleri Umut Veriyor

Van'da hayatların yıkılmasına neden olan trafik kazaların son iki aylık blançosunun azalması umut veriyor.

Van Haberleri 5.03.2024 22:26:00 0
Van
Tarih: 05.03.2024 22:31 Güncelleme: 06.03.2024 00:51

Van'da, 2024 yılının başından itibaren gerçekleşen trafik kazalarının sayısı ve sonuçlarına dair bilgiler paylaşıldı. Vali Ozan Balcı tarafından yapılan basın açıklamasına göre, ilk iki ayda meydana gelen kazalarda ölüm ve yaralanma sayıları belirlendi.

VAN'DA TRAFİK KAZALARI BİLANÇOSUNUN EN GÜLCEL RAKAMLARI

Vali Balcı'nın basın açıklamasında sunduğu verilere göre, polis sorumluluk alanında önceki yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında ölümlü trafik kazalarında %50'lik bir düşüş olduğu belirtildi. Yine yaralamalı trafik kazalarında ise %7'lik bir artış olduğu gözlendi. Detaylı rakamlara bakıldığında, önceki yılın ilk iki ayında meydana gelen 2 ölümlü kaza sonucunda 3 kişi hayatını kaybetmiş, 151 yaralamalı kaza sonucunda ise 233 kişi yaralanmıştı. 2024 yılına gelindiğinde, 1 ölümlü kaza kaydedilmiş ve bu kazada 1 kişi yaşamını yitirirken, yaralamalı kazaların sayısı 162'ye yükselmiş ve bu kazalarda 320 kişi yaralanmıştır.

YOĞUN DENETİMLER VE ÖNLEMLER DEVAM EDİYOR

Ulaşımın daha güvenli hale getirilmesi amacıyla Ramazan ayında da denetimlerin sürdürüleceğini vurgulayan Vali Balcı, denetimlerin artarak devam edeceğini ifade etti. Özellikle okul servisleri denetimlerinin öne çıktığı, bir önceki yıla oranla %223 artışla 1279 okul servisi denetlendiğini belirtti. Ayrıca Ramazan ayında günlük denetim sayılarının arttırılacağı, kritik saatlerde yoğunlaşılacağı ve park ihlallerine anında müdahale edileceği ifade edildi. Ayrıca, toplu taşıma araçları ve kırmızı ışık ihlallerinin daha sık denetleneceği bilgisi de paylaşıldı.

İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen çalışmalar hakkında da bilgi veren Vali Balcı, jandarma sorumluluk bölgesinde görülen trafik kazalarının sayısında %60 düşüş olduğuna ve 2024'ün ilk iki ayında 20 vatandaşın yaralandığı 8 trafik kazası gerçekleştiğine dikkat çekti. Ayrıca jandarma sorumluluk alanı için planlanan Ramazan ayı tedbirleri, ulaşım güvenliği ve gıda kontrolleriyle ilgili önleyici devriye faaliyetlerine değinildi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

Malatya’da badminton ve futsal il şampiyonları kupalarını aldı


Van Spor

Fenerbahçe, 20 Yıl Sonra Bir İlki Başardı: Süper Lig'in İlk Yarısını Namağlup Kapattı!


Van Spor

Elazığlı Elif Reyyan eskrimde Türkiye şampiyonu


Van Spor

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ