Van'da Azalan Ölümlü Kaza İstatistikleri Umut Veriyor

Van'da hayatların yıkılmasına neden olan trafik kazaların son iki aylık blançosunun azalması umut veriyor.

Van Haberleri 5.03.2024 22:26:00 0
Van
Tarih: 05.03.2024 22:31 Güncelleme: 06.03.2024 00:51

Van'da, 2024 yılının başından itibaren gerçekleşen trafik kazalarının sayısı ve sonuçlarına dair bilgiler paylaşıldı. Vali Ozan Balcı tarafından yapılan basın açıklamasına göre, ilk iki ayda meydana gelen kazalarda ölüm ve yaralanma sayıları belirlendi.

VAN'DA TRAFİK KAZALARI BİLANÇOSUNUN EN GÜLCEL RAKAMLARI

Vali Balcı'nın basın açıklamasında sunduğu verilere göre, polis sorumluluk alanında önceki yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında ölümlü trafik kazalarında %50'lik bir düşüş olduğu belirtildi. Yine yaralamalı trafik kazalarında ise %7'lik bir artış olduğu gözlendi. Detaylı rakamlara bakıldığında, önceki yılın ilk iki ayında meydana gelen 2 ölümlü kaza sonucunda 3 kişi hayatını kaybetmiş, 151 yaralamalı kaza sonucunda ise 233 kişi yaralanmıştı. 2024 yılına gelindiğinde, 1 ölümlü kaza kaydedilmiş ve bu kazada 1 kişi yaşamını yitirirken, yaralamalı kazaların sayısı 162'ye yükselmiş ve bu kazalarda 320 kişi yaralanmıştır.

YOĞUN DENETİMLER VE ÖNLEMLER DEVAM EDİYOR

Ulaşımın daha güvenli hale getirilmesi amacıyla Ramazan ayında da denetimlerin sürdürüleceğini vurgulayan Vali Balcı, denetimlerin artarak devam edeceğini ifade etti. Özellikle okul servisleri denetimlerinin öne çıktığı, bir önceki yıla oranla %223 artışla 1279 okul servisi denetlendiğini belirtti. Ayrıca Ramazan ayında günlük denetim sayılarının arttırılacağı, kritik saatlerde yoğunlaşılacağı ve park ihlallerine anında müdahale edileceği ifade edildi. Ayrıca, toplu taşıma araçları ve kırmızı ışık ihlallerinin daha sık denetleneceği bilgisi de paylaşıldı.

İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen çalışmalar hakkında da bilgi veren Vali Balcı, jandarma sorumluluk bölgesinde görülen trafik kazalarının sayısında %60 düşüş olduğuna ve 2024'ün ilk iki ayında 20 vatandaşın yaralandığı 8 trafik kazası gerçekleştiğine dikkat çekti. Ayrıca jandarma sorumluluk alanı için planlanan Ramazan ayı tedbirleri, ulaşım güvenliği ve gıda kontrolleriyle ilgili önleyici devriye faaliyetlerine değinildi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem