Van'da Atıl Tarım Arazileri Üretime Kazandırılıyor: Yeni Dönem Kiralama Hamlesi!

Van'da atıl tarım arazileri üretime dönüyor.

Van Haberleri 20.09.2024 11:55:00 0
Van
Tarih: 20.09.2024 11:58 Güncelleme: 20.09.2024 12:01

Van İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş öncülüğünde düzenlenen bir toplantıda, üretimden uzak kalmış tarım arazilerinin tespiti ve bu arazilerin üretime kazandırılması amacıyla kiralamaya verilmesi konusunda bir bilgilendirme gerçekleştirildi. Toplantıya, ilçe Tarım ve Orman Müdürleri ve teknik personel dahil oldu.

TOPLANTI DETAYLARI AÇIKLANDI

Toplantıda, boş tarım alanlarının nasıl belirleneceği, ilgili mevzuat ve arazilerin kiralanma süreci derinlemesine incelendi. Van'ın tarımsal kapasitesini arttırma hedefiyle, ekonomiye katkı sağlayacak bu arazilerin nasıl kullanılacağı planlandı. Sürdürülebilir tarım ve ekonomik katkılar konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

VAN TARIM ARAZİLERİ ÜRETİME KAZANDIRILIYOR

İbrahim Görentaş, tarım arazilerinin işler hale getirilmesinin bölgesel ve ulusal tarım için önemini vurguladı. Koordineli çalışmanın hız ve etkinlik için şart olduğunu söyledi.

TARIMSAL ÜRETİM ARTACAK

Yapılan toplantıda, kiralamalar için kriterler ve prosedürler gibi konuların yanı sıra, çiftçilerin karşılaşabileceği sorunlara çözüm bulma yolları da tartışıldı. Bu adımların, bölgede tarım arazilerinin daha etkin kullanılmasını ve tarımsal kapasitenin artışını sağlaması bekleniyor.

YENİ YÖNETMELİK VE KİRALAMA PROSEDÜRLERİ

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın hazırladığı yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı ve üretim merkezli düzenlemeler hayata geçirildi. Yürürlüğe giren yönetmelik, arazilerin kiralamaya verilme sürecine ilişkin detayları içeriyor. Oluşacak olan tespit komisyonları, uydu görüntüleri ve arazi kontrolleriyle atıl arazileri belirleyecek.

TESPİTLER VE İLANLAR HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Arazilerin hangi şartlarda kiraya verilebileceği ve nasıl tespit edileceği açıklanırken, buna bağlı olarak hangi arazilerin kiraya verileceği, tespit ve ilan süreçleri, başvuru ve kiralama koşulları da detaylandırıldı. İl müdürlükleri tarafından ilgili ilanlar yayımlanacak ve başvuru süreçleri takip edilecek.

KİRALIK ARAZİLERİN ÖNCELİK VE ÖDEME ŞARTLARI

Öncelikli kiracılar, yerleşim yerinde ikamet edenler olacak ve kira bedeli arazi sahibine ödenecek. Üç yıl daha ekilmemesi durumunda, kiralama işlemleri başlayacak ve bu süre zarfında kiralanan arazilere ilişkin destekler de sağlanacak.

Van'da tarım arazilerinin üretim potansiyelinin canlandırılması ve bölgesel ekonomiye katkı sağlanması adına yapılan bu çalışmalar, üretimin yanı sıra sürdürülebilir tarım uygulamaları açısından da oldukça önem taşıyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem