Van'da Amatör Futbol Alarm Veriyor: Kulüpler Peş Peşe Kapılarını Kapatıyor

Van'da amatör futbol alarmı: Takım sayıları ciddi düşüş.

Van Haberleri 16.10.2024 11:29:00 0
Van
Tarih: 16.10.2024 11:34

VAN'DAKİ AMATÖR FUTBOL ÇÖKÜŞTE

Van'ın amatör futbol dünyasında tehlike çanları çalarken, amatör liglere katılım sağlayan takım sayısında ciddi düşüş yaşanıyor. Her yıl belli bir düşüş kaydeden takım sayıları, kamu kurumlarının birer birer ligden çekilmesiyle alarm veriyor. DSİ ve Karayolları gibi köklü kurumların bu yıl amatör kümeye takım sunmamaları ise durumu daha da vahim hale getiriyor.

KİLİTLER TAKILAN KULÜPLER, YEŞİL SAHALARI HÜZÜNE BOĞUYOR

50'nin üzerinde takımıyla komşu illerde futbol şöleni yaşanırken, Van'da ise amatör futbol her geçen gün kan kaybediyor. Geçmiş yılların aksine bu sezon yalnızca 12 kulüp, 1. Amatör Küme'ye adını yazdırırken, DSİ ve Karayolları gibi başlıca temsilcilerin yokluğu akıllarda soru işaretleri bırakıyor.

YETERSİZ DESTEK VE İLGİ AMATÖR FUTBOLU VURUYOR

Tesis sorunlarına rağmen geçmişte yüksek katılım oranları gösteren amatör futbol, bugün paradoksal bir şekilde tesislerin iyileşmiş olmasına karşın destek yetersizliği nedeniyle düşüş yaşıyor. 12 kulüp, seferber olmuş gibi mücadeleye devam ederken, amatör futbolun geleceği belirsizliğini koruyor.

KÖKLÜ KULÜPLERİN ÇEKİLMESİ MORALLERİ BOZDU

Nüfusu 1,5 milyon civarında olan Van'da amatör spor kulüpleri birer birer kapanıyor. DSİ ve Karayolları'nın bu sezon takım çıkarmaması, genç futbolseverleri hayal kırıklığına uğratırken, Van amatörünün 20-25 yıl öncesine nazaran çok daha kötü durumda olduğu belirtiliyor. Geleceğin genç futbolcularının oynayabileceği ortamların giderek azalmasının endişesi büyüyor.

KURUM KÜPLERİNİN ÇÖKÜŞÜ VE VAN'DAKİ SPOR POLİTİKALARI

Bir zamanlar hemen hemen her kurumun bir spor kulübü bünyesindeki amatör lige katılımı şimdi sadece bir avuç takım ile sınırlı kalıyor. TEDAŞ ve Türk Telekom gibi geleceğin yıldızlarını barındıran kulüplerin ardından bu yıl DSİ ve Karayolları'nın da lige katılmayışı futbol tutkunları için hayal kırıklığı oldu.

MADDİ VE MANEVİ SIKINTILAR VE SPOR YATIRIMLARI

Van'da son zamanlarda tesisleşme anlamında büyük aşama kaydedilse de, amatör kulüpler maddi ve manevi sorunlar nedeniyle liglere devam edemiyor. Van Valiliği ve Van Büyükşehir Belediyesi'nin destek çabaları da kulüplerin kapanmasına engel olamazken, spor faaliyetlerine katılım oranları her geçen yıl azalıyor.

GENÇLERE YÖNELİK SPOR FAALİYETLERİ VE KATILIM

Van'da gerçekleştirilecek olan U14, U15, U16, U17 ve U18 gibi çeşitli spor faaliyetlerinde takım sayısı 26 olarak sınırlı kalırken, 1. Amatör kümede ise yalnızca 12 takımın yer alması bekleniyor. Yapılan fikstür çekilişi ile yakında başlayacak olan U16, U14 ve Van 1. Amatör liglerine katılacak takımlar, mücadelelerine başlamayı bekliyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem