Tarih: 16.10.2024 12:19

Van'da Adalet Nöbeti! 5 Aydır Süren İşçi Eylemine HAK-İŞ'ten Büyük Destek

Facebook Twitter Linked-in

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Van'ın İpekyolu Belediyesi önünde beş ay önce DEM'li Belediye Başkanları tarafından işten çıkarılan işçilerin başlattığı eylemler, azimle devam ederken Hizmet-İş Sendikası Van Şube Başkanı Fatih Akdeniz, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcıları ve Van'a gelen 81 il şube başkanları ile yönetim kurulu üyelerine teşekkürlerini sundu. Van Büyükşehir Belediyesi, VASKİ, İpekyolu, Tuşba, Edremit ve Gevaş İBelediyelerinin kararıyla işten çıkarılan işçilerin eylemlerine olan destek artarak sürüyor.

HAK-İŞ'TEN EYLEME TAM DESTEK

Hizmet İş Sendikası ve HAK-İŞ Konfederasyonu'nun üst düzey temsilcileri eyleme katılarak dayanışma mesajları verdi. HAK-İŞ İl Başkanı ve Hizmet İş Sendikası Van Şube Başkanı Fatih Akdeniz, DEM'li belediye başkanları tarafından işten çıkarılan işçilerin eylemine destek vermek üzere şehre gelen HAK-İŞ ve Hizmet-İş Sendikası yöneticilerine verdikleri destek için şükranlarını iletti.

"BİZ BURADAYIZ" MESAJI

Fatih Akdeniz'in yaptığı açıklamada, 800'den fazla üyenin işlerinden edildiğini ve Hizmet-İş Sendikası olarak verdikleri mücadeleye dikkat çekti. Genel Başkan Mahmut Arslan'ın talimatlarıyla 3 Mayıs 2024 tarihinde eylem çadırını kurduklarını belirten Akdeniz, eyleme katılan herkese, özellikle mağdur işçilere ve Van halkına teşekkür etti.

Van'da işlerinden edilen ve ekmeğinden olan işçilere desteklerini esirgemeyen HAK-İŞ Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası, işçi kardeşlerin yanında olduklarını bir kez daha gösterdi. İşçilerin mücadelesine destek veren tüm temsilcilere teşekkürlerini ileten Van İl Başkanı Fatih Akdeniz, İpekyolu Belediyesi önündeki eylemin kararlılıkla sürdüğünü vurguladı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —