Van’da açılan kermes yetim ve muhtaç ailelere 'umut' olacak

Van Umut Kervanı İnsani Yardım Derneği tarafından yetim ve muhtaç aileler yararına düzenlenen kermes kapılarını açtı.

Van Haberleri 16.10.2023 16:19:00 0
Van’da açılan kermes yetim ve muhtaç ailelere
Tarih: 16.10.2023 16:21 Güncelleme: 16.10.2023 23:35

Her yıl binlerce aileye yardım ulaştıran Van Umut Kervanı Derneği, yetim ve muhtaç aileler yararına kermes düzenliyor. Tüm geliri yardım çalışmalarında kullanılacak kermese vatandaşların ilgisi yoğun.

Beşyol Meydanı’nda 10 gün boyunca açık olacak kermeste hayırseverlerden alınan el işi oya ve patiklerin yanı sıra kıyafet, ayakkabı, züccaciye ürünleri ve onlarca çeşit yemek uygun fiyatlara satışa sunularak nakdi gelir elde ediliyor. Elde edilen bu gelirin tamamı yardıma muhtaç aileler için kullanılacak.

Kermese ilişkin bilgi veren Van Umut Kervanı İnsani Yardım Derneği Başkanı Sedat Vatan, “Yetim ve mağdur aileler yararına düzenlemiş olduğumuz kermesimiz devam ediyor. Dün başlayan kermesimiz 24 Ekim’e kadar sürecek. 10 gün boyunca Beşyol Meyda’nında ürünlerimizi satacağız. Özellikle hanım kardeşlerimiz yaptıkları el emeği göz nuru el işi ürünlerini bize hediye ediyorlar. Bunun yanında hayırseverlerimizden almış olduğumuz kıyafet, ayakkabı, kırtasiye, züccaciye ve onlarca çeşit yemekleri burada nakde çevirerek mağdur ve muhtaç ailelerimize dağıtacağız. Hamdolsun halkımızın kermese olan ilgisi yoğun. Geçen yıl da kermes düzenlemiş ve birçok aileye yardımcı olmuştuk. Allah nasip ederse bu kermes sonrasında da derneğimize kayıtlı olan ailelerin büyük bir kısmına yardım edeceğiz” dedi.

“BİNLERCE AİLEYE ULAŞILACAK”

Her yıl binlerce aileye ulaştıklarını belirten Başkan Vatan, “Şu anda derneğimize kayıtlı 7 bin mağdur aile var. Bunların bir kısmı öncelikli olarak yardıma muhtaç olan ailelerdir. Yıl içerisinde bu öncelikli ailelerimize periyodik olarak yardımda bulunuyoruz. Her ay düzenli yardım götürdüğümüz aile sayısı 350’dir. Ayda bir, üç ayda bir, 6 ayda bir ve yılda bir olmak üzere kayıtlı tüm ailelerimize yardım etmeye çalışıyoruz. Bu kermes aracılığıyla da biz yüzlerce ailemize yardım götüreceğiz. Halkımız ne kadar çok kermesimize teveccüh gösterirse bizler de o kadar çok aileye yardım ulaştırmış olacağız. Bu konuda tüm hayırsever kardeşlerimizden destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : Van Olay Gazetesi
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem