Van'da 500 Öğrencinin Sesinden Cumhuriyet Coşkusu Yankılandı!

Van'da 500 öğrenciden coşkulu Cumhuriyet kutlaması.

Van Haberleri 28.10.2024 21:28:00 0
Van
Tarih: 28.10.2024 21:30

Van'da, Cumhuriyet'in kuruluşunun 101'inci yıl dönümü etkinlikleri büyük bir coşku ile kutlandı. TEV-İfakat Yavuz Ortaokulu öğrencileri tarafından oluşturulan 500 kişilik dev koro, gerek katılımcıların gerekse vatandaşların takdirini topladı. 

CUMHURİYET BAYRAMI'NA MUHTEŞEM KORO DAVETİ

İpekyolu ilçesi sınırlarında yer alan TEV-İfakat Yavuz Ortaokulu'nun düzenlediği etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Öğrenciler, günün anlam ve önemini yansıtan şiirleri seslendirdi. Ardından, öğrencilerden oluşan dev koro, Cumhuriyet'le ilgili şarkı ve marşları canhıraş bir şekilde seslendirerek, etkinlik alanını coşkuyla doldurdu. Ellerinde Türk Bayrakları ile şarkı söyleyen öğrenciler, izleyenlerden tam not aldı.

ÖĞRENCİLERİN SEVİNCİ GÖZLERİNİ KAMAŞTIRDI

Okul Müdürü Muhammet Vasfi Mirahmetoğlu, kutlama faaliyetlerinin çocuklarla birlikte büyük bir coşku içinde gerçekleştirildiğini paylaştı. Ayrıca, Müzik Öğretmeni Arzu Zorer Üzan ise yaptığı açıklamada, bir ay süren çalışmalar sonucu oluşturulan koronun Cumhuriyet ruhunu canlı tuttuğunu belirtti. Üzan, çocukların sevinç ve coşkusunun her türlü emeğe değer olduğunu ve öğretmenlik mesleğinin bu gibi anlarda daha da anlamlı hale geldiğini vurguladı. Koro performansının ardından, toplanan herkesin şarkılara eşlik ettiği, Cumhuriyet coşkusu ve sevinci ile dolu unutulmaz bir gün yaşandı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi