Van'da 3 KYK Yurdunun Yıkımı İçin İhale İlanı Yayınlandı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi yerleşkesindeki 3 KYK yurdunun yıkım kararı verildi. Yıkım için ihale ilanı yayınlandı.

Van Haberleri 24.08.2024 16:14:00 0
Van
Tarih: 24.08.2024 16:22

VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ'NDEKİ YURTLAR YIKILIYOR

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi kampüsünde yer alan Melikşah, Ümmü Eymen ve Aişe Sıddıka isimli üç Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurdu, yıkıma hazırlanıyor.

RESMİ İLAN YAYINLANDI: ÜÇ YURT YIKILIYOR

Konuyla ilgili resmi bir ilan Van Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) tarafından yayımlandı. İlanda, yurtların yıkım işlemine dair detaylar paylaşıldı. Melikşah Yurdu A-B-C Bloklar, Ümmü Eymen Yurdu A-B Bloklar ve Aişe Sıddıka Yurdu C Blokları kapsamındaki yıkım, toplamda 34.000 metrekarelik bir alanı etkileyecek.

YIKIM İHALESİ NASIL YAPILACAK?

YİKOB'un açıklamasına göre yıkım işleri, hurdalar karşılığında gerçekleştirilecek ve ihale süreci 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 45. maddesi kapsamında Açık Teklif Usulü ile yürütülecek. İhale 04 Eylül 2024 Çarşamba günü saat 10:00'da, Van İpekyolu Bulvarı'nda bulunan YİKOB toplantı odasında gerçekleştirilecek.

Böylece Van'daki üniversite öğrencilerini yakından ilgilendiren bu gelişme, yeni yurt ihtiyacını da beraberinde getirecek sorunları akıllara taşıyor. Yıkım işlemlerinin başlama tarihi ve yürütülecek olan çalışmalar yakından takip edilecek.

İHALE İLAN METNİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: Van Postası Gazetesi