Van'da 3 Gün Süreyle Toplantı ve Eylem Yasağı: Valilik Güvenlik Önlemlerini Artırdı

Van'da eylem ve etkinliklere 3 günlük yasak.

Van Haberleri 8.11.2024 10:25:00 0
Van
Tarih: 08.11.2024 10:30 Güncelleme: 08.11.2024 13:30

Van Valiliği, kent sınırları içerisinde güvenlik önlemleri kapsamında 3 günlük çeşitli eylem ve etkinlik yasağı uygulanacağını ilan etti. 

Valilik tarafından yapılan açıklamalara göre, vatandaşların can ve mal güvenliği ile milli güvenliğin korunması amacıyla bir dizi sınırlama ve yasak kararı alındı. 8 Kasım 2024 tarihinde başlayıp 10 Kasım 2024 tarihinde sona erecek bu önlemler, terör örgütlerinin planlarının boşa çıkarılması ve olası şiddet olaylarının önüne geçilmesine yöneliktir. 

VALİLİK DUYURUSU: EYLEMLERE GEÇİT YOK

Van Valiliği'nin duyurduğu ve 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na göre yasaklanan faaliyetler arasında gösteri yürüyüşleri, açık hava toplantıları, kapalı yer toplantıları, basın açıklaması yapılması, oturma eylemi, anket çalışması, çadır veya stant kurulumu, imza kampanyası düzenlenmesi, bildiri, broşür ve el ilanı dağıtımı ile her türlü protesto eylemleri yer alıyor. Belirli istisnalar dışında, yasak kararları kent genelindeki tüm etkinlikleri kapsıyor. 

GİRİŞ ÇIKIŞLARA SINIRLAMA GETİRİLDİ

Yasaklar çerçevesinde, Van il ve ilçelerine giriş ve çıkışlar da kontrol altına alınacak. Yasaklama süresince olası kanun dışı eylemlere katılımda bulunacak birey veya grupların, il ve ilçelere giriş çıkışları ve diğer şehirlerden geçişleri özel izne tabi tutulacak. Van Valiliği, bu adımlarla kamu düzeni ve genel sağlığın korunması, suç işlenmesinin önlenmesini ve asayişin devamlılığını hedefliyor. 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu hükümlerine dayandırılan bu kararlar, ilgili maddeler uyarınca yürürlüğe kondu. 

Valiliğin aldığı bu kararların, özellikle terörle mücadelede etkinlik gösterme ve muhtemel olaylara hızlı müdahale edebilme kapasitesi açısından önemli olduğu belirtiliyor. Ancak bu tür sınırlamalar, zaman zaman vatandaşlar arasında tartışmalara da neden olabilmektedir. Yasağın uygulanması süresince, ilgili güvenlik birimleri tarafından denetimlerin artırılması bekleniyor.

Van Valiliği’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; 

 “Anayasamızda ve kanunlarda öngörülen sınırlandırma ve yasaklama şartlarını doğrudan ve açıkça oluşturduğu değerlendirilen eylemler ile saldırı olaylarının önüne geçmek, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliklerini sağlamak, terör örgütlerinin planlarını bertaraf etmek ve bu bağlamda, milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeni ve genel sağlığın korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlükler ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin ve genel asayişin devamının temini ile şiddet olaylarının yaygınlaşmasının önlenmesi amacıyla; Van ili coğrafi sınırları içerisinde 08.11.2024 (dahil)-10.11.2024 tarihi (dahil) (3) gün süre ile, Valilik ve Kaymakamlık makamlarınca uygun görülenler hariç olmak üzere, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu hükümlerine göre düzenlenecek gösteri yürüyüşü, açık hava toplantıları ve kapalı yer toplantıları, basın açıklaması, oturma eylemi ve anket yapılması, çadır ve stant kurulması/açılması, imza kampanyası düzenlenmesi, bildiri, broşür ve el ilanı dağıtılması ve her türlü protesto eylemi şeklindeki faaliyetler 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun ilgili maddeleri doğrultusunda yasaklanmıştır.

Belirtilen tarihler arasında, ilçelerimizden veya çevre illerden bireysel veya toplu olarak veya ilimiz güzergâhını kullanarak, her türlü kanuna aykırı eylem etkinliğe katılım sağlanmasının önlenmesi amacıyla, kanuna aykırı eylem/etkinliklere katılması muhtemel şahıs/şahıslar/grup/grupların 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11. Maddesinin (c) fıkra hükümleri gereğince ilimiz ve ilçelerimizden giriş ve çıkışlara, buralardan bireysel veya toplu olarak çıkışlarına ve bu kapsamda belirtilen yere geçişler için başka illerden gelerek ilimiz güzergâhının kullanılmasına İZİN VERİLMEMESİ kararı alınmıştır.”

Kaynak: Van Postası Gazetesi

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ