Van'da 354 Çiftçi, Yeni Tarımsal Modelle Tanıştı!

Tarım ve Orman Bakanlığı Van'da 354 çiftçiyi eğitti.

Van Haberleri 28.01.2025 10:31:00 0
Van
Tarih: 28.01.2025 10:32 Güncelleme: 28.01.2025 10:31

Van'da, Türkiye genelinde başlatılan Tarımsal Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli bilgilendirme çalışmaları tüm hızıyla sürdürülüyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın talimatıyla yürütülen bu projede, Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, kentteki çiftçilere yönelik bilgilendirme seansları gerçekleştiriyor. 

GENİŞ KAPSAMLI EĞİTİMLER SÜRÜYOR

Eğitimler, Van'ın 13 ilçesindeki 692 mahallede devam ediyor. Çiftçilere, tarımsal üretimin nasıl planlanacağı ve yeni destekleme modelleri hakkında detaylı bilgiler veriliyor. Bu etkinliklerde, çiftçilerin tarımsal üretimi nasıl optimize edebilecekleri ve destek modellerinden nasıl faydalanacakları üzerine yoğunlaşılıyor. Ayrıca, üç yıllık bitkisel ve hayvansal üretim planları, su ürünleri yetiştiriciliği stratejileri gibi konular ele alınıyor. 

HEDEFLER VE PLANLAMALAR

Bu planlamaların amacı, ürün kalitesini ve verimi artırarak tarımsal hasılatı yükseltmek, sürdürülebilir üretim sağlamak, çiftçilerin pazarlama sorunlarını minimize etmek ve dolayısıyla çiftçilerin gelir düzeylerini ve refahlarını artırmaktır. Planlamada belirlenen stratejik ürünlerin uygun havzalarda yetiştirilmesi, ürün fazlası veya eksikliğinin önlenmesi gibi konular da dikkate alınmaktadır. 

DEVAM EDEN SAHA ETKİNLİKLERİ

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın düzenlediği bu saha etkinliklerinde, çiftçilere detaylı bilgi verilmesinin yanı sıra, onların soruları da yanıtlanarak etkileşimli bir öğrenme ortamı sağlanıyor. Bu hafta içinde yapılan eğitimlerde 10 ilçede, 53 teknik personel ile 354 çiftçiye bilgilendirme eğitimi verildi. Eğitimlerde, çiftçilere yönelik bilgilendirmeler ve yayım çalışmaları büyük bir titizlikle gerçekleştirildi. 

Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün yapmış olduğu açıklamaya göre, bu eğitimlerle ilgili süreçlerin etkin şekilde sürdürüldüğünü ve çiftçilerin yeni sistemler hakkında bilgi sahibi olmalarının sağlanması amaçlandığını belirtti. Bu etkinliklerin çiftçilere büyük katkı sağlaması ve Van ilinde tarımsal üretimin daha planlı ve verimli hale gelmesi hedefleniyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi

Anahtar Kelimeler: ' Çiftçi Tarımsal Modelle Tanıştı!
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "5 transfer yapabiliriz"


Van Spor

Sarıkamış’ta FIS Cup yarışları sona erdi


Van Spor

Sarıkamış’ta ’Uluslararası FIS Sarıkamış CUP’ heyecanı sürüyor


Van Spor

Yaygın beldesine sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapılacak


Van Spor

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Gözaltında: Saç Örneklerinde Uyuşturucu Pozitif Çıktı


Van Spor

Muşspor’dan golcü transferi


Van Spor

24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında


Van Spor

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ