Van'da 30 Ağustos Ruhu Yükseliyor: Vali Balcı'nın Ev Sahipliğinde Resepsiyona Yoğun Katılım

Van'da 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu.

Van Haberleri 31.08.2024 21:52:00 0
Van
Tarih: 31.08.2024 21:55 Güncelleme: 31.08.2024 22:01

Van'da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıl dönümünde büyük coşku yaşandı. Vali Ozan Balcı'nın ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyon, Zafer Bayramı kutlamalarının doruk noktası oldu.

Gün boyunca Van'da düzenlenen çeşitli etkinliklerle Zafer Bayramı'nın 102. yılı kutlamaları, Vali Ozan Balcı'nın ev sahipliği yaptığı resepsiyonda son buldu. Resepsiyon, tarihî zaferin büyüklüğünü ve önemini tekrar hatırlatan bir ortamda gerçekleşti.

RESEPSİYONDA VALİ BALCI'DAN ANLAMLI MESAJ

Van Valiliği tarafından Uygulama Oteli'nde düzenlenen resepsiyonda Vali Ozan Balcı, görevdeki NATO Müttefik Kara Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Mustafa Oğuz ile birlikte davetlilerin bayramını kutladı. Resepsiyonda gerçekleştirdiği konuşmada, 30 Ağustos Zaferi'nin onur ve gurur günü olduğunu vurgulayarak, Türk tarihi ve kahramanlıklarına dair duygularını paylaştı.

 

"30 AĞUSTOS ZAFERİ, BİZLER İÇİN ONUR VE GURUR GÜNÜDÜR"

Resepsiyonda konuşan Vali Ozan Balcı, "30 Ağustos Zaferi'nin 102. yılında sizlerle birlikte olmaktan, sizleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. 30 Ağustos, büyük bir kahramanlık destanı, yokluklara imkansızlıklara rağmen yüreği vatan sevgisi ve imanla dolu ordumuzun, milletimizle kenetlenerek gösterdiği şanlı mücadelenin sonucunda elde edilen büyük bir zaferdir. Şanlı tarihimize altın harflerle kazılan 30 Ağustos Zaferi, bizler için onur ve gurur günüdür. Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 26 Ağustos'ta başlayan ve 30 Ağustos 1922'de tarihi bir zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile aziz vatanımız kurtarılmış, milletimiz hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini, sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya ilan etmiştir. Büyük Taarruz ve 30 Ağustos Zaferi ile kahraman ecdadımız, vatan toprağının asla işgal edilemeyeceğini, ezanımızın asla susturulamayacağı, bayrağımızın göklerden asla indirilemeyeceğini, kutsal değerlerimize asla el uzatılamayacağını haykırarak yurdumuzdan düşmanın ayak izlerini silmiş ve Anadolu topraklarını bizlere ebediyen yurt olarak kazandırmıştır. Bu şanlı zaferi bizlere armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile Malazgirt'i, Çanakkale'yi, Sakarya'yı, Dumlupınar'ı ve İstiklal Harbi'ni kahramanlık destanıyla yazan ecdadımızı rahmetle yad ediyorum. Bugün böylesi şanlı bir tarihin mirasçıları olan bizlere düşen en önemli görev; geçmişimizden aldığımız güç ve cesaretle, birlik ve beraberliğimizden ödün vermeden Cumhuriyetimize sahip çıkmak, ülkemizi bölmek, aziz vatanımıza zarar vermek isteyenlerle kararlılıkla mücadeleye devam ederek Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle; aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize müteşekkir olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Hepinizin bir kez daha 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı en kalbi duygularımla kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Allah'a emanet kalınız" dedi.

VAN PROTOKOLÜ VE VATANDAŞLAR KATILDI

Programa Vali Ozan Balcı'nın yanı sıra eşi Sonay Balcı, AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, NATO Müttefik Kara Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Mustafa Oğuz, Van İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Âdem Şen, Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan, Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, vali yardımcıları, kaymakamlar, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, dernek başkanları, askeri erkân, gaziler, basın mensupları e vatandaşlar katıldı.

Resepsiyon, pasta kesilmesiyle sona erdi ve katılımcılar arasındaki birlik ve beraberlik vurgusu büyük takdir topladı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi