Van'da 2 Milyon Meyve Fidanı Toprakla Buluşuyor

Vali Balcı Van topraklarını yeşertecek 2 milyon fdan müjdesini verdi!

Van Haberleri 3.05.2024 01:54:00 0
Van
Tarih: 03.05.2024 01:58

VAN'DA MEYVECİLİK SEFERBERLİĞİ

Van'da meyvecilik adına atılan adımlarla bölgenin tarımsal zenginliği artmaya devam ediyor. Vali Ozan Balcı, bölge tarımına destek olmak amacıyla oluşturulan fidanlıkta incelemelerde bulundu. 2 milyon meyve fidanının toprakla buluşturulacağını müjdeledi.

VALİ BALCI FİDANLIĞI İNCELEDİ

Vali Ozan Balcı, Orman İşletme Müdürlüğü bünyesindeki fidanlık alanda aşılama çalışmalarına tanık oldu ve meyve fidanlarının bağ ve bahçelerle buluşması için sürdürülen çalışmalara yönelik bilgi verdi. Fidanlığın, Van'ın meyvecilik potansiyelini ortaya çıkarmasını amaçladığını belirterek, bölgede gerçekleştirilen ağaç dikimi faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundu.

VAN'IN MEYVE BAHÇELERİ GENİŞLEYECEK

Vali Balcı yaptığı açıklamada, "850 bin meyve fidanını zaten toprakla buluşturduk ve şu an fidanlıkta bekleyen 1 milyon 250 bin meyve fidanını da bu yıl içinde dikeceğiz. Fidanlığımızda çeşitli meyve türlerinden oluşan zengin bir yelpaze var. Bunun yanı sıra Erciş İlçemizde 1 milyon adet Erciş üzümü fidanı yetiştiriliyor." ifadelerini kullandı.

FİDANLIKTA MEYVE ÇEŞİTLİLİĞİ

Vali, fidanlıkta yetiştirilen meyve fidanları hakkında detayları da paylaştı. Fidanlıkta bulunan meyve fidanlarının sayısı ve türlerine değinen Vali Balcı, ayrıca ağaçlandırma faaliyetleri kapsamında dikilen orman fidanlarının istatistiklerini de aktardı. Bu çerçevede Van'ın yeşil alanlarının genişleyeceğini ve tarımsal üretimin çeşitleneceğini vurguladı.

DOĞA VE TARİH DOSTU ÇALIŞMALAR

Vali Balcı son olarak, ağaçlandırma ve meyve fidanlarıyla ilgili yürütülen çalışmaların Van'ın kalkınmasına büyük katkılar sağlayacağını ve emeği geçen herkese teşekkür ettiğini dile getirdi. Meyve bahçelerinin genişlemesi ve yeni fidanların dikilmesi, bölgenin kalkınması adına önemli bir adım olarak görülüyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler: ' Milyon Meyve Fidanı Toprakla Buluşuyor
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem