Van’da "prenses doğum" dönemi başladı

Van’da "prenses doğum" dönemi başladı

Van Haberleri 14.11.2025 14:41:00 0
Van’da
Tarih: 14.11.2025 14:41 Güncelleme: 14.11.2025 20:08

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başlatılan epidural (prenses) doğum uygulamasıyla, anne adayları ağrı hissetmeden ve konforlu bir şekilde normal doğum yapıyor.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde epidural (prenses) doğum uygulaması başlatıldı. Yeni uygulamayla anne adayları, belden anestezi yöntemiyle ağrı hissetmeden, konforlu bir şekilde normal doğum yapabiliyor. Kadın Doğum Kliniği’nde başlatılan epidural doğum yöntemiyle, doğum sırasında yaşanan sancı korkusu ortadan kalkıyor. Uygulama sayesinde anne adayları bilinci açık bir şekilde doğum yaparken, bebeklerini ağrısız bir şekilde kucaklarına alabiliyor.

“Prenses gibi bir doğum gerçekleştirebilecek”

Konuya ilişkin konuşan Kadın Hastalıkları ve Doğumdan Sorumlu Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Mert Cenker Güney, epidural doğumun hem anne hem de bebek sağlığı açısından güvenli olduğunu belirtti. Bu yöntemle doğumun artık daha rahat ve konforlu bir süreç haline geldiğini ifade eden Op. Dr. Güney, "Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak normal doğumda yeni bir sürece başladık. İl Sağlık Müdürü’müz Op. Dr. Muhammed Tosun ve Başhekimimiz Doç. Dr. Remzi Sarıkaya’nın destekleriyle başlattığımız projeyle, epidural doğum olarak bilinen ve halk arasında ‘prenses doğum’ şeklinde adlandırılan yöntemi hastalarımıza sunmaya başladık. Bu uygulama sayesinde, hastalarımız doğumun aktif fazına geçtikleri 4 ila 6 santimetre açıklık döneminde, anestezi ekibimizin desteğiyle belden yapılan uygulama sonucu ağrılarını hissetmeden süreci sürdürebilecekler. Böylece anne adayları, aktif eylem sırasında yaşanan şiddetli ağrı ve sancılardan etkilenmeden, konforlu ve ağrısız bir şekilde prenses gibi bir doğum gerçekleştirebilecek" dedi.

Bu yöntem sayesinde normal doğumdan korkuya yol açan şikâyetlerin büyük ölçüde azaldığını dile getiren Güney, "Hasta uyumuyor, doğumun farkında oluyor ve bebeğiyle ten tene temas sürecini normal doğumla aynı şekilde yaşayabiliyor. Yani süreç tamamen normal doğum süreciyle aynı, yalnızca ağrı ve sancı minimuma indirilerek daha konforlu bir deneyim sağlanıyor" diye konuştu.

Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: "prenses doğum" dönemi başladı
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Tahkim Kurulu’ndan 24Erzincanspor dosyalarında karar


Van Spor

Dünya’nın yıldızları Palandöken’de yarışıyor


Van Spor

ETÜ’lü Damla Köse Avrupa Şampiyonasında altın madalya kazandı


Van Spor

Erzurum’da FIS SBX Snowboard Dünya Kupası heyecanı


Van Spor

TFF Futsal Ligi Tatvan Etabı devam ediyor


Van Spor

Iğdır’da öğrenciler floor curling ile tanışıyor


Van Spor

Spor Köyü atletizm pisti inşaatına başlandı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor: 4 - Keçiörengücü: 2


Van Spor

Muş’ta karate antrenmanları hız kesmeden sürüyor


Van Spor

ETÜ 2026 kış oyunlarının şampiyonu oldu


Van Spor

Oltu’ya dev yatırım: Modern spor salonu için imzalar atıldı


Van Spor

Elazığspor’dan seremoni açıklaması


Van Spor

Kars 36 Spor Başkanı Osman Yaşar Uluman görevi bıraktı


Van Spor

24Erzincanspor ailesi iftar sofrasında buluştu


Van Spor

Elazığspor üst üste 2. kez kazandı


Van Spor

Elazığ Valisi Hatipoğlu, iftarda gençlerle buluştu


Van Spor

İstanbul Doğa Sporları Kulübü’nden Süphan Dağı’na kış tırmanışı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Şanlıurfaspor: 0


Van Spor

24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu


Van Spor

Deniz Çınar Doğan taekwondoda Türkiye 3’üncüsü


Van Spor

Elazığ’da amatör maçlar ertelendi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ