Van’da PÖH ve jandarmadan nefes kesen deprem tatbikatı

Van’da PÖH ve jandarmadan nefes kesen deprem tatbikatı

Van Haberleri 20.10.2023 16:21:00 0
Van’da PÖH ve jandarmadan nefes kesen deprem tatbikatı
Tarih: 20.10.2023 16:21 Güncelleme: 21.10.2023 12:45

Van İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından, 60’a yakın Polis Özel Harekat (PÖH) ve jandarmanın personelinin katılımıyla nefes kesen bir deprem tatbikatı gerçekleştirdi.
AFAD İl Müdürlüğünce daha önce 200 polis ve 800 jandarma personeline “Kentsel Arama Kurtarma Eğitimi” eğitimi verdi. AFAD, bu eğitimleri tamamlayan 60’a yakın polis ve jandarmanın katılımıyla bir deprem tatbikatı gerçekleştirdi. Deprem tatbikatında ilk olarak uzman ekipler, kendilerine desteğe gelen polis ve askerlere sırasında yapılması gerekenleri anlattı. Tatbikatta senaryo gereği meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremde Edremit ilçesinde ağır hasar gören 3 binada mahsur kalan 5 kişi ise yaralı olarak kurtarıldı. AFAD İl Müdürlüğü bahçesindeki eğitim alanında düzenlenen tatbikatı ise İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın ve AFAD İl Müdürü Mehmet Ulutaş’ da izledi.
Tatbikatın ardından açıklamalarda bulunan AFAD İl Müdürü Mehmet Ulutaş, bu tatbikatları sık sık yapacaklarını belirtti. Kamu kurumlarına yönelik deprem eğitimlerine devam ettiklerini ifade eden İl Müdürü Ulutaş, “Bu süreç içiresinde de özellikle kolluk kuvvetlerimizin bu işi ne kadar sahiplendiklerini gördük. Toplam 200 Polis Özel Harekat personeline 5 günlük eğitim veriyoruz. Bu eğitimlerin tamamı arama kurtarma üzerinde olan eğitimlerdi .Yani enkaza giriş tekniğinden, enkazdan yaralı kurtarmaya kadar bütün eğitimleri verdik. Bu eğitimler üçer kur şeklinde devam edecektir ve biz ilk kuru bitirdik. Şu anda ikinci kurun eğitimini veriyoruz. Bu yıl 200 personelimize eğitimlerini verdikten sonra aynı şekilde 3’üncü kurlarına gelecekler ve bu eğitimleri aldıktan sonra da muhtemel bir arama kurtarmaya katılabilecekler. Biz AFAD’ın gücüne polis ve askerimizle güç katarak bu işin üstesinden geleceğiz” dedi.
Ülke olarak çok sayıda kenti etkileyen büyük deprem felaketi yaşadıklarını hatırlatan İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın ise “Felaketten hemen sonra 1 helikopter, 2 İHA ve 227 aracımızı biz deprem bölgesine gönderdik. Bunlarla beraber depremin hemen ardından ilk önce Polis Arama Kurtarma (PAK) ekibimizi, daha sonra da özel harekat ve çevik kuvvet polislerimiz olmak üzere toplam 2 bin 226 personelimiz deprem bölgesine geçti. Deprem bölgesine geçmeden önce bizim arkadaşlarımıza bu eğitimleri aldırmıştık. Ama tayinlerin çok sık yaşandığı bir teşkilattayız. Yeni gelen arkadaşlarımızın tamamına da aynı şekilde eğitim görmeleri için AFAD’tan destek istedik. Personelimize eğitim veren AFAD Müdürü ve ekibine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ