Van’da, Mayıs ayında 5 metreyi bulan karda yol açma çalışması

Van’da, Mayıs ayında 5 metreyi bulan karda yol açma çalışması

Van Haberleri 30.05.2024 11:02:00 0
Van’da, Mayıs ayında 5 metreyi bulan karda yol açma çalışması
Tarih: 30.05.2024 11:02 Güncelleme: 30.05.2024 12:24

Van Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yaz mevsimine günler kala Gürpınar ilçesindeki 3 bin 200 rakımlı Çalyan ve Feraşin yayla yolunda yer yer 5 metreyi bulan karı temizleyerek yolu ulaşıma açtı.
Ülke genelinde yaz havası yaşanırken, Van’ın yüksek rakımlı bölgelerinde karla mücadele çalışmaları devam ediyor. 3 bin 200 rakımlı yayla yollarında karla mücadele çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, kent merkezine yaklaşık 140 kilometre uzaklıktaki bölgede hummalı bir çalışma yürütüyor. Bölgede haziran ayında başlayacak olan yayla göçü öncesinde yolları açan ekipler, vatandaşların daha rahat bir şekilde yaylaya ulaşmalarını sağlıyor.
Coğrafi anlamda zorlu bir noktada çalışma yaptıklarını belirten iş makinesi operatörü Senar Dolaz, “Burası Çalyan-Feraşin yayla yolu. Yaklaşık 3 bin 200 rakımda çalışıyoruz. Haziran ayının başlarında vatandaşlarımız hayvanlarını yaylaya çıkarmaya başlıyorlar. Bizler de Van Büyükşehir Belediyesi Gürpınar Kırkgeçit Şantiye Şefliği olarak vatandaşlarımızın herhangi bir sıkıntı yaşamamaları için çalışma yapıyoruz. 2 iş makinesi ve 6 personelle iki gündür devam eden çalışmamızı bugün tamamlamayı planlıyoruz” diye konuştu.


Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem