Van’da kültür ve sanat yarışmaları başladı

Van’da kültür ve sanat yarışmaları başladı

Van Haberleri 2.09.2025 12:11:00 0
Van’da kültür ve sanat yarışmaları başladı
Tarih: 02.09.2025 12:11 Güncelleme: 02.09.2025 13:37

Doğu Anadolu Bölge Yarışması Van’da başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca 7 bölgede, lise ve üniversite öğrencileri arası düzenlenen bilgi, ses, şiir ve tiyatro yarışmaları Van’da start aldı. Van Devlet Tiyatrosu salonunda yapılan bilgi yarışmasına 14 ilden öğrenciler katıldı. 4 gün sürecek yarışmalarda gençler arasında bilgi, kültür ve sanatın yaygınlaşması hedefleniyor. TRT spikerlerinden Buket Sevinç Aykın’ın sunduğu yarışmalarda dereceye giren lise ve üniversite öğrencileri daha sonra bölgeyi temsilen Türkiye finaline katılacak.

Yarışmalar hakkında konuşan Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Yalçın Özdemir, "Gençlik ve Spor Bakanlığımız Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzün faaliyet kapsamı içinde bulunan yarışmalar bugün burada 14 ilimizi Van dahil ağırlamış olacağız. Tabii burada bugün bilgi yarışmasıyla başlayacağız. Yarın ses yarışmasıyla, diğer gün tiyatro ve şiir yarışmalarıyla devam edecek. Burada gençlerimiz, kendi illerinde göstermiş olduğumuz kategorilerde derece yaparak bu yarışmaya hak kazandı. Bu yarışmada da derece yapan gençlerimiz Türkiye finaline gidecek. Buradan biz Van ili olarak bu yarışmalara ev sahipliği yapıyoruz. Bunlar gençlerimiz için yıl boyu çalışmış oldukları bu becerilerini bilgilerini bu yarışmalarda aktarmış olacaklar daha sonrada Türkiye finaline gidecekler. Buradan ben onlara emek veren liderlerine, eğitmenlerine, müdürlerine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Van’da biri genç ofisi olmakla beraber 17 gençlik merkezinin olduğunu vurgulayan Özdemir, "Biz de bu yarışmalara müdahiliz ve katılımcımız var. Burada çok güzel birbirinden değerli gençleri seyretme fırsatı bulacağız. Tabii Van ili kültür sanat ve spor alanında birçok organizasyona ev sahipliği yapıyor. Bu bambaşka bir organizasyon. Ben çalışma arkadaşlarıma ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Tahkim Kurulu’ndan 24Erzincanspor dosyalarında karar


Van Spor

Dünya’nın yıldızları Palandöken’de yarışıyor


Van Spor

ETÜ’lü Damla Köse Avrupa Şampiyonasında altın madalya kazandı


Van Spor

Erzurum’da FIS SBX Snowboard Dünya Kupası heyecanı


Van Spor

TFF Futsal Ligi Tatvan Etabı devam ediyor


Van Spor

Iğdır’da öğrenciler floor curling ile tanışıyor


Van Spor

Spor Köyü atletizm pisti inşaatına başlandı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor: 4 - Keçiörengücü: 2


Van Spor

Muş’ta karate antrenmanları hız kesmeden sürüyor


Van Spor

ETÜ 2026 kış oyunlarının şampiyonu oldu


Van Spor

Oltu’ya dev yatırım: Modern spor salonu için imzalar atıldı


Van Spor

Elazığspor’dan seremoni açıklaması


Van Spor

Kars 36 Spor Başkanı Osman Yaşar Uluman görevi bıraktı


Van Spor

24Erzincanspor ailesi iftar sofrasında buluştu


Van Spor

Elazığspor üst üste 2. kez kazandı


Van Spor

Elazığ Valisi Hatipoğlu, iftarda gençlerle buluştu


Van Spor

İstanbul Doğa Sporları Kulübü’nden Süphan Dağı’na kış tırmanışı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Şanlıurfaspor: 0


Van Spor

24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu


Van Spor

Deniz Çınar Doğan taekwondoda Türkiye 3’üncüsü


Van Spor

Elazığ’da amatör maçlar ertelendi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ