Van’da kronik ağrılar tedavi ediliyor

Van’da kronik ağrılar tedavi ediliyor

Van Haberleri 28.04.2023 16:54:00 0
Van’da kronik ağrılar tedavi ediliyor
Tarih: 28.04.2023 16:54 Güncelleme: 28.04.2023 17:17

Van’da yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen kronikleşmiş ağrı şikayeti olan hastalar, Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde hizmet veren Algoloji (Ağrı) Polikliniğinde tedavi oluyor.
Doğu Anadolu Bölgesi’nde yaklaşık 3 milyon hastaya hizmet veren Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi, kronikleşmiş ağrı şikayeti olan hastalara da umut oluyor. Hastane bünyesinde iki uzman hekimle hizmet veren Algoloji Polikliniği, yaşam kalitesini olumsuz etkileyen ağrıları ortadan kaldırmak üzere tedavi çalışması yürütüyor. Algoloji Polikliniği, genellikle kanser ağrıları, nevraljiler, kas-iskelet sistemi ağrıları, boyun ağrıları, omuz-kol ağrıları, sırt ağrıları, bel-bacak ağrılarının tedavisiyle ilgileniyor.

“Hastalarımız ağrılarla yaşamak zorunda değil”
Konuya ilişkin konuşan Hastane Başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya, Algoloji Polikliniğin tüm imkanlara sahip olduğunu belirtti. Poliklinik hizmetinin yanı sıra girişimsel hizmetlerin de yapıldığını ifade eden Başhekim Sarıkaya, “Kronik ağrı çeken hastalarımıza her türlü işlem yapılmaktadır. Bizler bunu önemsiyoruz. Çünkü kronik ağrılar, insanın hayat kalitesini bozan önemli semptomlardan biridir. Kronik ağrıları olan hastalarımız artık bu ağrılarla yaşamak zorunda değiller. Bu rahatsızlığı olanlar algoloji uzmanlarımıza başvurabilirler. Buraya başvuran hastalarımız gerekli tedavileri olabilirler” dedi.

“Hastalarımızın büyük sıklıkla ağrılarını dindirebiliyoruz”
Algoloji Uzmanı Dr. Ayşegül Akyüz Yıldırım ise özellikle kronik ağrıları, kanser, bel fıtığı, boyun fıtığı ya da kronik bel-boyun ağrıları, baş ağrısı, migren, trigeminal nevralji, küme baş ağrısı, eklem ağrıları, fibromyalji, fantom ağrısı gibi şiddetli ağrı şikayeti olan hasta grubunun kendilerine başvurduğunu belirterek, “Poliklinikte yaptığımız işlemler var, bir de ameliyathanede yapılan işlemler var. Ameliyathanede floroskopi ya da ultrason eşliğinde işlemlerimizi gerçekleştiriyoruz. Görüntüleme eşliğinde ve steril şartlarda bu işlemleri yapıyoruz. Bu yüzden hastanın iyi bir uzman tarafından değerlendirilmesi çok önemlidir. Hastalarımızın büyük sıklıkta ağrıları dindirebiliyoruz. Yüzde 50’lik bir ağrı azalması bile sağlayabilirsek hastanın hayat kalitesini artırmış oluyoruz” diye konuştu.

“Hastanın ameliyat olmasına ve ilaç kullanmasına gerek kalmıyor”
Medikal tedaviden fayda görmeyen hastalara girişimsel tedaviler uyguladıklarını dile getiren Algoloji Uzmanı Dr. Gökhan Sucu da “Bizim yaptığımız işlemler hastaların ağrılarını geçirmek bir yana, orayı tedavi de ediyor. Kalıcı bir ağrının geçmesine vesile oluyor. Bizim yaptığımız aslında bel fıtığının ameliyatsız bir yöntemidir. Fıtığın sinire bastığı bölgeye iğneyle girip, orada ilaçla radyofrekans tedavisi uyguluyoruz. Bu şekilde fıtık biraz geri çekilme yaşayıp sinire baskısı ortadan kalkıyor ve ağrısı bu şekilde geçmiş oluyor. Bu tedaviyle hastanın ameliyat olmasına ve ilaç kullanmasına gerek kalmıyor. Daha çok bize beyin cerrahi, ortopedi, fizik tedavi ve nöroloji bölümlerinden hastalar geliyor. Sebebi bilinmeyen ve geçmeyen, medikal tedaviden fayda görmeyip ağrı çeken hastalar geliyor. Biz de girişimsel tedavilerimizle son noktada ağrıları geçirmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: kronik ağrılar tedavi ediliyor
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ