Van’da ‘Keledoş’ yarışması düzenlendi

Van’da ‘Keledoş’ yarışması düzenlendi

Van Haberleri 25.05.2023 15:13:00 0
Van’da ‘Keledoş’ yarışması düzenlendi
Tarih: 25.05.2023 15:13 Güncelleme: 25.05.2023 17:00

Van Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından gastronomi turizmine katkı sağlamak amacıyla “Van Keledoşu Yarışıyor” adıyla yemek yarışması düzenlendi.
Geçmişten bu yana İpek Yolu güzergahında yolcuların konakladığı mekanlara ev sahipliği yapan Van, zengin mutfağıyla ziyaretçileri kendine çekiyor. Van’ın yemek kültürünü oluşturan en önemli değerlerden olan ve dağlarda toplanan otların kurutulmasıyla hazırlanan tescilli ‘Keledoş’, yapımı zahmetli olmasından dolayı özel günlerde sofraları süslüyor. Bu çerçevede 21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan "Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri çerçevesinde Van’da Keledoş yemeği yarışması düzenlendi. Van’da yaşayan 40 kadın, evlerinde hazırladığı Keledoş yemeğiyle yarışmaya katıldı. 5 kişilik jüri ise tek tek yemekleri tadarak yarışmacılara puan verdi. Yarışmada birinci tam, ikinci yarım, üçüncü ise çeyrek altınla ödüllendirildi.
Konuya ilişkin konuşan Van Kültür ve Turizm İl Müdürü Erol Uslu, ülkede 21-27 Mayıs tarihleri arasının ’Türk Mutfağı Haftası’ ilan edildiğini belirtti. Bu çerçevede ülkenin her noktasında bu haftanın farklı etkinliklerle kutlandığını ifade eden İl Müdürü Uslu, "Bu etkinliklerle bölgelerin sahip oldukları ve yok olmaya yüz tutmuş yemek kültürlerinin tekrar gün yüzüne çıkarılması hedefleniyor. Biz de ilimizde bu yıl ikincisini düzenlediğimiz etkinlikler çerçevesinde bazı çalışmalar yapmıştık. Bugün de bir Keledoş yarışması gerçekleştirildi. İlimizin tescilli kültürel öneme sahip yemeğimizi yarıştırdık. Yarışmaya Van’da yaşayan 40 kadın katıldı. 5 kişilik jüri üyemiz bu yemekleri tadarak değerlendirdi. Yarışma sonucunda birinci, ikinci ve üçüncüleri ilan etmiş olduk” dedi.
Yarışma programına, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, kurum amirleri, jüri üyeleri ve yarışmacılar katıldı.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ