Van’da kanser tedavisine yön veren ‘PET-CT Ünitesi’ hizmete başladı

Van’da kanser tedavisine yön veren ‘PET-CT Ünitesi’ hizmete başladı

Van Haberleri 21.09.2023 21:37:00 0
Van’da kanser tedavisine yön veren ‘PET-CT Ünitesi’ hizmete başladı
Tarih: 21.09.2023 21:37 Güncelleme: 22.09.2023 11:06

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kanserli dokuların belirlenmesi, tedavi planlaması ve sürecin değerlendirilmesi için kanserle savaşta başarıyı artıran bir yöntem olan PET-CT Ünitesi hizmet vermeye başladı.
Doğu Anadolu Bölgesi’nde yaklaşık 3 milyon hastaya hizmet veren SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi, kanser tedavisinde önemli bir yeri olan bir üniteyi daha bünyesine aldı. Birçok hastalığın teşhisine imkan sağlayan önemli teknoloji tıbbi görüntüleme yöntemi olan PET- CT Ünitesi sayesinde artık kanser hastalarının başka illere gitmesine gerek kalmadığı belirtildi.
Konuya ilişkin konuşan Hastane Başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya, hizmete açtıkları PET- CT Ünitesi’nin hasta kabulüne başladığını belirtti. Ünitenin büyük bir yatırım olduğunu ifade eden Başhekim Sarıkaya, “Kanser teşhisi almış, evreleme yapılması gereken veya bir kitlesi olup, kanser açısından tetkik edilmesi gereken hastaların başka illere gitmesine gerek kalmadan kendi hastanesinde bu hizmeti de almış olmanın rahatlığını yaşayacaktır. Bu tür hastalar için başka illere gitmek zorluklara neden oluyor. Biz de buna vesile olduğumuz için çok mutluyuz. Üniteyi hastanemize kazandırmada emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.
Nükleer Tıp Uzmanı Dr. Mustafa Başıbüyük ise, PET- CT cihazının kanserli hastalarda, kalp hastalarında ve beyin hastalarında kullandığını belirterek, “Burada daha çok kanserli hastaların tanısında tedavisine yön vermeden kullandığımız bir tetkiktir. Van ilimizin yanı sıra, çevre illerden gelen hastalarımıza burada yardımcı olmaktayız. PET- CT ünitemizde daha çok kanser tanısı almış hastalara, metastaz dediğimiz diğer organlara yayılıp, yayılmadığını değerlendiriyoruz. Kanser hastalarının almış olduğu tedavinin yanıtının iyi olup olmadığını değerlendiriyoruz. Bunun yanı sıra, diğer klinisyenlere yön gösteriyoruz. Şu anda günlük 10 civarında hasta alıyoruz. Ünitemiz yeni kurulduğu için bu sayı giderek artacaktır. Günlük 20-25 hastaya bakmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Batman Sason Spor: 1


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor Başkanı Ramazan Ayhan: "Kurumsal kimliği olan bir kulüp inşa etmek için yola çıkıldı"


Van Spor

Rektör Hacımüftüoğlu, Milli takıma seçilen özel sporcuları misafir etti


Van Spor

ETÜ kayaklı koşuda Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Elazığ’da yurtlar Ramazan’a hazır


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ