Van’da kalp çarpıntısı ilk kez ’üç boyutlu haritalama’ ile tedavi edildi

Van’da kalp çarpıntısı ilk kez ’üç boyutlu haritalama’ ile tedavi edildi

Van Haberleri 12.06.2024 12:54:00 0
Van’da kalp çarpıntısı ilk kez ’üç boyutlu haritalama’ ile tedavi edildi
Tarih: 12.06.2024 12:54 Güncelleme: 12.06.2024 22:26

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesindeki kalp merkezinde kalp ritim bozukluğu tedavisinde kentte ilk kez "üç boyutlu haritalama" yöntemi kullanıldı.
Doğu Anadolu Bölgesi’nde yaklaşık 3 milyon hastaya hizmet veren SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesindeki kalp merkezi, yeni başarılara imza atmaya devam ediyor. Merkezde bir ilk olarak üç boyutlu haritalama yöntemiyle kalpteki ritim bozukluğunun yeri tespit edilerek ablasyon (yakma) işlemi uygulanarak başarılı bir tedavi gerçekleştirildi. Hastanede şu ana kadar 5 hastaya yapılan uygulamada başarılı sonuç alındı.

“Kalp hastalarını sevk etmeden tedavilerini gerçekleştiriyoruz”
Konuya ilişkin konuşan Hastane Başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya, hastanenin bölgenin ileri sevk merkezi olması konusunda gereken tüm çalışmaları yapmaya devam ettiklerini belirtti. Hastaneye şu ana kadar çok sayıda tıbbi cihaz kazandırdıklarını ifade eden Başhekim Sarıkaya, “Kalp merkezimiz ise tüm imkanların bulunduğu bir yer. Çevre illerden de ciddi anlamda sevk alıyoruz. Ritim bozukluğu konusunda da birçok imkana sahiptik ama üç boyutlu haritalama yöntemi yapılmıyordu. Biz de bu yönetimi hastanemize kazandırarak, tedavilerdeki başarıyı artırdık. Burada emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

“Sorunlu bölgeyi tespit ediyor”
Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Tayyar Akbulut ise daha önce klasik aplasyon yöntemle yakma işlemi yaptıklarını, ancak zor vakalarda bu uygulamayı yapamadıklarını belirterek, “Üç boyutlu haritalama sistemiyle zor vakaları da tedavi etmeye başladık. Bir hafta içerisinde 5 hastada bu yöntemi kullandık ve hepsini de başarılı bir şekilde taburcu ettik. Haritalama sistemi kalbin anatomisini çıkarıp, sorun teşkil eden bölgeyi tespit ediyor. Hastanın tedavi olma şansı artıyor. Tedavi süremiz ve radyasyon oranı azalıyor” diye konuştu.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "5 transfer yapabiliriz"


Van Spor

Sarıkamış’ta FIS Cup yarışları sona erdi


Van Spor

Sarıkamış’ta ’Uluslararası FIS Sarıkamış CUP’ heyecanı sürüyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ