Van’da "İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı" kapılarını açtı

Van’da "İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı" kapılarını açtı

Van Haberleri 28.06.2025 15:42:00 0
Van’da
Tarih: 28.06.2025 15:42 Güncelleme: 28.06.2025 21:09

Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu tarafından düzenlenen "İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı" Van’da ilk kez ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

Van Kent Meydanı’nda kurulan fuarda, Türkiye genelindeki 64 Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğü’nün katılımıyla hükümlü ve tutuklular tarafından üretilen yüzlerce ürün sergileniyor. Gıda, tekstil, mobilya, el sanatları, ahşap ve deri ürünlerinden oluşan geniş ürün yelpazesi, hem tanıtım hem de satış amacıyla halkla buluşturuluyor. Cezaevlerinde yürütülen eğitim ve mesleki üretim faaliyetlerinin tanıtıldığı fuar, hükümlülerin üretim yoluyla topluma kazandırılmasını hedefliyor. Kaliteli ve ekonomik ürünler sayesinde vatandaşların yoğun ilgisini çeken fuar, her gün 12.00-21.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak. Bugün kapılarını açan fuar, 2 Temmuz’a kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

Kırgız çocukların gösterisi sonrası bir konuşma yapan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, İşyurtları Kurumu’nun el sanatları fuarına katılmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Bu tür fuarları üretim, alın teri ve meslek edinme konusunda değerli bulduğunu ifade eden Vali Balcı, "Bu fuar, ülkenin üretimine katma değer sağlama konusunda çok anlamlı ve önemli bir çalışmadır. Ben bu vesileyle İşyurtları Kurumu Başkanımızı, ekip arkadaşlarını, İşyurtları Kurumlarından müdürlerini, ustalarını ve bu konuda çalışan, meslek edinen mahkumlara yürekten teşekkür ediyorum. Bu fuara ev sahipliği yapan Van Cumhuriyet Başsavcılığımıza, ekip arkadaşlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Bence güzel bir etkinlik olmuş" dedi.

İşyurtları Kurumu Başkanı Hüsnü Gezginci ise yalnızca bir fuarın açılışını gerçekleştirmediklerini dile getirerek, "Aynı zamanda üretim gücümüzü nitelikli insan kaynaklarımızın potansiyelini ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerimize olan bağlılığımızı ortaya koyan önemli bir adım daha atıyoruz. Bu fuar ceza infaz kurumlarımızda yürütülen üretim faaliyetlerinin toplumla buluştuğu toplumsal farkındalık, mesleki eğitim, sosyal sorumluluk değerlerinin görünür kılındığı önemli bir organizasyondur. İşyurtları Kurumu Adalet Bakanlığımıza bağlı özel bütçeli yapısı ile hükümlü ve çocuklara mesleki beceriler kazandırmak, üretim sürecinde aktif katılımlarını sağlamak ve onları topluma yeniden kazandırmak için yoğun çaba göstermektedir. Bugün ülkemizin dört bir yanında yayılmış 372 işyurdu müdürlüğümüz ile geniş ve etkin bir teşkilat yapısına sahibiz. Mobilya ve tefrişat alanında 55, metal işleri alanında 78, gıda ürünleri alanında 123, tarım alanında 113 ve hayvancılık alanında 20 farklı işyurdu müdürlüğümüzde üretim faaliyetlerini gerçekleştirmekteyiz" diye konuştu.

Ceza infaz yasaların birincil amacının, hükümlülerin topluma kazandırılması olduğuna dikkat çeken Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan da, "Ceza infaz yasalarımızın birincil amacı, hükümlü arkadaşlarımızın topluma kazandırılmasıdır. Bu kapsamda, Adalet Bakanlığı İşyurtları Kurumu Başkanlığımız, çeşitli iş kollarında hükümlü arkadaşlarımıza çalışma fırsatı sunmaktadır. Yine bu kapsamda, hükümlü arkadaşlarımız belirli bir meslek edinerek, kendilerini yeniden hayata hazırlama ve hayatlarını inşa etme fırsatı bulmaktadırlar. Bu vesileyle, onların topluma entegrasyonları kolaylaştırılmakta ve sağlanmaktadır. Bu fuarda gördüğünüz tüm ürünler, hükümlü arkadaşlarımızın el emeği ve göz nuruyla ortaya çıkmış eserlerden oluşmaktadır. Bizler buradan, tüm hükümlü arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Kurdele kesiminin ardından Van Valisi Ozan Balcı ve beraberindekiler stantları gezdi.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

Çakmur’dan olimpiyat fatihine kutlama


Van Spor

Elazığ’da yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı başladı


Van Spor

Fenerbahçe - Galatasaray Derbisi Tarih Yazıyor: İşte 404. Randevunun Tüm Detayları ve İstatistikleri!


Van Spor

Ligde istikrarsız sonuçlar alan Malatya Yeşilyurtspor, zirveden uzaklaşıyor


Van Spor

Başkan Şerifoğulları: "Elazığspor’un yanında olmaya devam edeceğiz"


Van Spor

Milli basketbolcu Melissa Vargas ehliyetini Malatya’dan aldı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 0 - Bucaspor 1928: 1


Van Spor

Bitlis 1916 Futbol Spor Kulübü namağlup yoluna devam ediyor


Van Spor

BAL 2. Grupta Malatyaspor: 1 - Viranşehir Belediyespor: 3


Van Spor

Yeni Malatyaspor sezonu kapattı


Van Spor

Özlem Melek Korkmaz dünya şampiyonu


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 5 - Yeni Mersin İdman Yurdu: 0


Van Spor

Serkan Özbalta: "Özlediğimiz bir galibiyetti"


Van Spor

Mustafa Alper Avcı: "Kırılgan bir yapıya sahibiz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ