Van’da İsrail’in Mescid-i Aksa’ya saldırıları protesto edildi

Van’da İsrail’in Mescid-i Aksa’ya saldırıları protesto edildi

Van Haberleri 5.04.2023 18:23:00 0
Van’da İsrail’in Mescid-i Aksa’ya saldırıları protesto edildi
Tarih: 05.04.2023 18:23 Güncelleme: 05.04.2023 22:51

Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi (Van SDİ) öncülüğünde, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya düzenlediği saldırılar, düzenlenen basın açıklamasıyla protesto edildi.
Van’da 54 sivil toplum kuruluşun bir araya gelerek oluşturduğu Van SDİ tarafından "Direnen Filistin Halkı Kazanacak" konulu bir basın açıklaması düzenlenerek, İsrail saldırıları lanetlendi. Hazreti Ömer Cami avlusunda ikindi namazına müteakiben düzenlenen basın açıklamasına Van SDİ üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Basın açıklamasını okuyan Van SDİ sözcülerinden Mehmet Ali Uca, Filistin’deki terör saldırılarına direnen Müslümanlara destek vermek amacıyla bir araya geldiklerini belirtti. Uca, "Biz bugün burada Vahşi İsrail’in bizler için mübarek olan Ramazan ayında, dün gece Gazze’ye yaptığı saldırıları kınamak, cesur yüreklere moral olmak, onları desteklemek için toplandık. Biz bugün burada ne olursa olsun hiçbir şekilde yılmayacağımızı, zulme boyun eğmeyeceğimizi, yaptıklarının yanlarına kar kalmayacağını, İslam aleminin uykuda olmadığını ve Batı’nın korkulu rüyası olduğumuzu göstermek için toplandık. Batının ve destekçilerinin söz konusu Müslümanlar olunca nasıl uyuduklarını, başlarını nasıl kuma gömdüklerini ve Filistin’deki vahşete nasıl sessiz kaldıklarını, hayasızca ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya saldıran terörist İsrail’in yaptıklarını nasıl görmezden geldiklerini hep birlikte müşahede etmekte ve başta ABD olmak üzere sistemin egemenleri ve maalesef onların kurguladığı sistemin oluşturduğu kirli düzeni görmezden gelenlerin, terörist İsrail’in kanlı stratejisinin küresel ölçekte desteklenmesine sebep olduklarını da çok net bir şekilde görmekteyiz. Adaleti değil güçlünün kanlı düzenini perdelemekten başka işlevi olmayan uluslararası hukuk sistemi de zulüm ve terörü destekleyen, kan ve vahşetle kendisini özdeşleştiren İsrail’e desteklerini devam ettirmektedir. Zaten İsrail’in temelinde terör vardır, kan vardır, kin vardır ve ırkçılık üzerine bina edilmiş Siyonist rejimin oluşturduğu ipe sapa gelmez kör bir inanç vardır. Başta ABD ve diğer egemen güçler, İsrail’i kendi terörizmlerinin temellerini oluşturmak ve menfaatleri istikametinde bir yalan ve şiddet düzeni üzerine kurmuşlardır. Ancak Siyonist rejimin oluşturduğu bu yalan düzen elbette yenilecektir" dedi.
SDİ üyeleri daha sonra okunan duanın ardından alandan ayrıldı.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ