Van’da İş ve Meslek Hastalıkları Polikliniğine en çok bel ve boyun fıtığı olanlar başvurdu

Van’da İş ve Meslek Hastalıkları Polikliniğine en çok bel ve boyun fıtığı olanlar başvurdu

Van Haberleri 3.11.2023 17:22:00 0
Van’da İş ve Meslek Hastalıkları Polikliniğine en çok bel ve boyun fıtığı olanlar başvurdu
Tarih: 03.11.2023 17:22 Güncelleme: 04.11.2023 18:59

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde meslek hastalığı için sağlık kurulu raporu düzenlemekle yetkilendirilen İş ve Meslek Hastalıkları Polikliniğine 4 ayda en çok bel ve boyun fıtığı olan hastalar başvurdu.
Doğu Anadolu Bölgesinde yaklaşık 3 milyon hastaya hizmet veren Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yeni özellikli birimler hizmet vermeye devam ediyor. Bu çerçevede 4 ay önce hastane bünyesinde açılan İş ve Meslek Hastalıkları Polikliniği ile hastalar il dışına gitmeden yaşadıkları şehirde hizmet alabiliyor. İş ve meslek hastalıkları uzmanları, çalışan vatandaşın sağlığının üst düzeye çıkarılması ve meslek hastalıklarının tespit edilebilmesi için hem klinik hem de koruyucu hekimlik uygulamalarını sunuyor. Bu çerçevede Van’daki hizmet süresince polikliniğe şu ana kadar başta bel ve boyun fıtığı olanlar ile mesleki astımı olanlar başvuruda bulundu.

“İş ve meslek hastalıkları uzmanına yönlendirmelerini tavsiye ediyoruz”
İHA muhabirine konuşan Hastane Başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya, hastanenin hem eğitim verecek hem de uzman hekim yetiştirecek bir statüye kavuştuğunu belirtti. Son dönemde Van’da daha önce olmayan hekimlerin bünyelerinde hizmet vermeye başladığını ifade eden Başhekim Sarıkaya, “Bunlardan bir tanesi de iş ve meslek hastalıkları uzmanıdır. İlimizde iş yerlerinde çeşitli mesleklerde çalışan bireylerin iş yeri hekimleri tarafından muayeneleri yapıldıktan sonra muhtemel bir hastalıktan şüphelenildiğinden mutlaka iş ve meslek hastalıkları uzmanına yönlendirmelerini tavsiye ediyoruz. Poliklinik ilimizde henüz yeni olduğu için çok bilinmiyor. Ancak böyle bir imkanın olduğunu tüm iş yeri hekimlerimizin iş yeri çalışanlarının bilmesini istiyoruz” dedi.

“Polikliniğiniz çok bilinmiyor”
İş ve Meslek Hastalıkları Uzmanı Dr. İlke Karabağ, iş ve meslek hastalıkları uzmanlığının; göğüs hastalıkları, iç hastalıkları ve halk sağlığı ana bilim dallarının ortak yan dalı uzmanlığı olduğunu hatırlattı. Dr. Karabağ, “Meslek hastalığı, kişinin çalıştığı işin niteliğinden dolayı ya da tekrarlayan bir sebeple oluşan hastalıklardır. Bunlar geçici ya da kalıcı hastalıklar olabiliyor. Bölgede yeni kurulan bir bölüm olduğu için şu an için aslında çok bilinmiyor. Biz bunu gelen hastalarımıza, diğer poliklinikteki doktor arkadaşlarımıza sık sık hatırlatıyoruz, anlatıyoruz. Daha çok kas iskelet sistemine yönelik, bel fıtığı ve boyun fıtığı oluşan ya da yaptığı iş sırasında şiddetlenen hastalar başvuruyor. Diğer taraftan radyasyonla çalışan ve bunun sonucunda kanser olan hastalar, mesleki astımlar yine aynı şekilde kliniğimize başvurdular. Bizlerde bunlarla ilgili raporlarını düzenledik” diye konuştu.

“Öncelikle iş yeri hekimlerine başvurmalılar”
Çalıştığı ortam nedeniyle şikayetleri oluşan ya da artan kişiler öncelikle iş yeri hekimlerine başvurmaları gerektiğini ifade eden Karabağ, “İş yeri hekimleri de gerekli kontrollerini yaptıkları zaman bize sevkini yapabiliyorlar. Ama sadece bu şekilde de değil, bireysel olarak da bize başvurabilirler ya da başka bir polikliniğe gittikleri zaman oralardan da bize yönlendirilebilirler. Biz geldikleri zaman hastanın muayenesini yapıyoruz. Ona göre mesleki anamnezini ve hastalık anamnezini alıyoruz. Ona göre de raporumuzu düzenliyoruz. Meslek hastalığı olduğunu düşünen kişinin mutlaka polikliniğinize bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ