Van’da her 100 hastadan 25’i randevusuna gitmiyor

Van’da her 100 hastadan 25’i randevusuna gitmiyor

Van Haberleri 30.11.2022 10:34:00 0
Van’da her 100 hastadan 25’i randevusuna gitmiyor
Tarih: 30.11.2022 10:34 Güncelleme: 30.11.2022 10:34

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden alınan randevulara gelmeyen hasta sayısının yüzde 25 olduğunu açıkladı.
Doğu Anadolu Bölgesinde yaklaşık 3 milyon hastaya hizmet veren SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi, günlük 4 bin olan MHRS kapasitesini 6 bin 500’e çıkardı. Randevu oluşturan bazı hastalar ise çeşitli nedenlerden dolayı randevu almasına rağmen hastaneye gitmiyor. Randevu aldığı halde muayene olmaya gitmeyenler, randevu almak isteyip de beklemek zorunda kalan hastaları mağdur ediyor. Hastane yönetimi bunun üzerine, gidilmeyecek olan randevuların iptal edilmesi çağrısında bulundu.

“Gelmeyen hastalarımız randevularını iptal etmiyor”
İHA muhabirine konuşan Hastane Başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya, son dönemde hastane randevularında ciddi bir artışa gittiklerini belirtti. Doç. Dr. Sarıkaya, “Hastanemizde bölümlerimizin yüzde 90’ında randevu sorunu bulunmamaktadır. Diğer bölümlerde ise çalışmalarımız devam edecektir. Günlük 4 bin civarında olan kapasitemizi ise 6 bin – 6 bin 500 bandına çıkardık. Bunun tamamına yakını dolmuş oluyor. Ancak takiplerde şöyle bir sıkıntı yaşıyoruz; randevu almalarına rağmen gelmeyen hastalarımız var. Bazı nedenlerden dolayı hastaneye gelmeyen hastalarımız randevularını iptal etmiyor. Bu da sıra bekleyen diğer hastalarımızın boş randevu bulmamasına neden oluyor” dedi.

“Günlük bin 500 kişi randevu aldığı halde muayene gelmiyor”
Hastanede randevu sadakat oranın yüzde 75 civarında olduğunu dile getiren Sarıkaya, “Böylece her 100 hastamızın 25’i randevu aldığı halde hastaneye gelmiyor. Yani günlük bin 500 kişi randevu aldığı halde muayene gelmiyor. Kendilerinden ricamız gelmeyeceklerse randevularını iptal etsinler. Bu durumda sıra bekleyen diğer hastalarımız daha rahat randevu bulsun” diye konuştu.
Randevusuz hasta da baktıklarını dile getiren Sarıkaya, gelmeyen hastaların yerlerini doldurduklarını ancak randevu bulmanın daha kolay olması için hastaların MHRS üzerinden randevularını iptal etmelerini istediklerini kaydetti.

Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: hastadan randevusuna gitmiyor
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kars 36 Spor: 3 Bulanık Kop Spor: 0


Van Spor

Elazığ’da binin üzerinde karate sporcusu, Milli Takım’a seçilmek için ter döküyor


Van Spor

Hakkârili Bedirhan Durğun Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Fırtına seriye bağladı! Evinde Eyüpspor'u rahat geçti


Van Spor

Bölgesel Amatör Lig: Bitlis 1916 Futbol SK: 2 - Dersim Spor: 0


Van Spor

Nesine 2. Lig: Yeni Malatyaspor: 0 - 1461 Trabzon FK: 4


Van Spor

Bingöl’de 750 öğrenciye forma desteği


Van Spor

Bülent Bölükbaşı: "Çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Galibiyeti çok özlemiştik"


Van Spor

51 İlden bin 200 sporcu Elazığ’da karate için buluştu


Van Spor

TFF 3. Lig: Yeşilyurtspor: 0 - Kahramanmaraşspor: 2


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Ümraniyespor: 0


Van Spor

Korkut’ta atletizm antrenmanları sürüyor


Van Spor

Mehmet Akif Ortaokulu ilçe şampiyonu oldu


Van Spor

Kars 36 Spor’da hedef 3 puan


Van Spor

Elazığ Kamu Spor Oyunları tamamlandı


Van Spor

Elmira Yasin’den Dünya Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Okul sporlarında heyecan dolu final


Van Spor

Fenerbahçe, Stuttgart’ı Tek Golle Geçti! Sarı-Lacivertliler Avrupa’da 3 Puanı Kaptı


Van Spor

Yeni Malatyaspor- 1461 Trabzon maçında düdük Hatice Aydın’da


Van Spor

Mustafa Sarıgül: "9 puan aldık ama bu sadece bir başlangıç"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ