Van’da göz kapağı estetiği başarıyla gerçekleştiriliyor

Van’da göz kapağı estetiği başarıyla gerçekleştiriliyor

Van Haberleri 11.04.2023 13:59:00 0
Van’da göz kapağı estetiği başarıyla gerçekleştiriliyor
Tarih: 11.04.2023 13:59 Güncelleme: 11.04.2023 15:02

Van’da, Urartu Göz uzmanlarından Operatör Dr. Özgür Bülent Timuçin, göz kapaklarında ortaya çıkan sarkma ve torbalanma sorununun gerçekleştirilen ‘blefaroplasti’ ameliyatıyla yüz ifadesinin daha canlı ve genç bir görünüme kavuştuğunu söyledi.
Tıbbi adıyla ‘blefaroplasti’, halk arasında bilinen adıyla da göz kapağı estetiğinin; alt ve üst göz kapaklarındaki deri bolluğunun ve fazla kas dokusunun çıkarılması ve göz çevresindeki dokuların gerdirilmesini içeren cerrahi işlemlere denildiğini belirten Operatör Dr. Özgür Bülent Timuçin, göz kapağı estetiğinin Urartu Göz’de yıllardan beri yapıldığını belirtti. Göz kapaklarının yüz ifadesinde önemli rol oynadığına dikkat çeken Timuçin, “Göz kapaklarında zamanla kırışıklık, torbalanma, sarkma ve şişlik gibi değişiklikler, kişilerin yüz ifadesinin üzgün, yorgun ve olduğundan yaşlı görünmesine neden oluyor. Genetik faktörler, yaş, güneş ışını ve yer çekiminin etkisi gibi çevre ile alakalı faktörler ile zamanla göz kapağı cildi elastikiyetinde azalma olur. Daha derin yerleşimli olan ve normalde göz kapaklarına dolgun ve canlı bir görünüm katan yağ yastıkçıkları da öne doğru fıtıklaşmaya başlar. Bu nedenlerle göz kapaklarında sarkma ve torbalanmalar oluşur. Bazı hastalarda üst göz kapağındaki fazlalık görmeyi zorlaştıracak boyutlara varabilir” dedi.
Ameliyat sonrası yüz ifadesinin daha canlı ve genç bir görünüme kavuştuğuna dikkat çeken Timuçin, “Blefaroplasti dediğimiz ameliyat, lokal anestezi altında yapılmaktadır. Göz kapağı derisindeki fazlalık çıkarılır, kas tabakasında fazlalık varsa alınır, yağ torbalarının fıtıklaşan kısımları alınır. Bu ameliyatla yüz ifadesi daha canlı ve genç bir görünüm kazanır. Ameliyat esnasında veya sonrasında kanama komplikasyonundan kaçınmak için en az 10 gün öncesinden kanın pıhtılaşmasını azaltan aspirin ve benzeri ilaçların kullanımından kaçınmak gerekir” ifadelerine yer verdi.
Gerçekleştirilen ameliyat sonrası hastalar için öneride bulunan Timuçin, “Göz kapağı ameliyatları sonrasında göz kapaklarında ödem ve morluk oluşabilir. Soğuk uygulama ve yüksek yastıkta yatma önerilir. Ameliyat sonrası ciddi ağrı beklenmemektedir. Dikişler 57 gün içerisinde tamamen alınır. Ameliyat izleri üst göz kapağında kapak katlanma bölgesinde kaldığı için ve izler zamanla azaldığı için görsel açıdan rahatsızlık yapması beklenmemektedir. Alt göz kapak sarkmalarında kapağın iç kısmından yapılan işlemlerde kapak dış kısmında iz olmamaktadır” diye konuştu.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ