Van’da Galatasaraylı engelli kızın hayali gerçek oldu

Van’da Galatasaraylı engelli kızın hayali gerçek oldu

Van Haberleri 18.04.2025 23:31:00 0
Van’da Galatasaraylı engelli kızın hayali gerçek oldu
Tarih: 18.04.2025 23:31 Güncelleme: 18.04.2025 23:34

Hastalığı nedeniyle yatağa bağımlı olarak yaşayan sarı-kırmızılı takım hayranı Vanlı Nafiye Olgun, Galatasaray maçını izleyip Barış Alper Yılmaz ile telefonda konuştu.

Van’ın Tuşba ilçesine bağlı Abdurrahman Gazi Mahallesi’nde ikamet eden Nafiye Olgun (14) 7 yaşında LGMD kas hastalığına yakalandı. O günden sonra yatağa bağımlı halde yaşamını sürdüren Nafiye Olgun, kendisini ziyaret eden eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya hayalinin Galatasaraylı futbolcularla konuşmak olduğunu söyledi. Eski Bakan Fatma Betül Sayan Kaya’nın girişimleri sonucunda Nafiye Olgun, Bodrumspor maçı öncesinde Galatasaray’ın başarılı oyuncusu Barış Alper Yılmaz ile telekonferansta görüştü. AK Parti Tuşba İlçe Başkanı Ümit Kanan’ın hediye ettiği Galatasaray formasını giyen Nafiye Olgun, Galatasaraylı futbolculara el salladı. Galatasaraylı futbolcuların da el salladığı Nafiye Olgun, daha sonra eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile WhatsApp’ta görüştü. Konuşmasında Kaya’ya mutluluğunu ileten Olgun, kendisine teşekkür etti.

Çocuklarla görüntülü konuşan eski Bakan Fatma Betül Sayan Kaya, her zaman yanlarında olduklarını belirtti. Çocukların sağlık durumunu soran Kaya, ilk olarak Nafiye’ye maç ile ilgili düşüncelerini sorarak Galatasaray formasının yakıştığını söyledi. Çocukların her zaman yanında olacaklarını aktaran Kaya, diğer kardeşlerini de Beşiktaş maçına çıkaracaklarını ifade etti. Kaya, daha sonra Muhammed Nasır ve Ruken ile konuşup, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için dua etmelerini istedi.

AK Parti İlçe Başkanı Ümit Kanan da, önceki dönem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın talimatı ile Olgun ailesinin misafiri olduklarını belirterek, "Bugün özellikle kızımız Nafiye’nin Galatasaray maçını canlı izlemesi için burada bulunuyoruz. Sinevizyon gösterisi ile Galatasaray oyuncularıyla görüntülü konuşma fırsatı bulduk. Bugün bakanımızın talimatıyla ailemizin ihtiyaçlarını tamamlama fırsatı oldu. İhtiyaçlar konusunda elini taşın altına koyan, eksiklerini tamamlamamıza yardımcı olan Fatma Betül Sayan Kaya’ya, Sağlık Bakanımız Kemal Memişoğlu’na, İl Sağlık Müdürü Muhammet Tosun’a, İl Başkanımız Abdulahat Arvas’a teşekkür ederiz. Çocuklarımızı hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız, onların bütün ihtiyaçlarını karşılayarak yanlarında olacağız. Ailemiz yalnız değil artık. Bugün her ne kadar farklı takımlardan olsak bile bu akşam hepimiz Galatasaraylıyız" ifadelerini kullandı.

Üç çocuğunun da kas hastalığı nedeniyle 7 yaşından beri yatağa bağlı yaşadığını aktaran acılı baba Şerafettin Olgun ise, çocuklarına bu mutlu anı yaşatan eski Bakan Fatma Betül Sayan Kaya ile AK Parti Tuşba İlçe Başkanı Ümit Kanan’a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Beşiktaşlı ağabeyi ve ablasıyla birlikte Galatasaray-Bodrumspor maçını izleyen Nafiye Olgun, gol sırasında sevinç narası attı. Çocukluğundan beri Galatasaray takımını tuttuğunu söyleyen Olgun, kendisine bu mutluluğu yaşatan herkese teşekkür etti.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ