Van’da ‘Evinin Sultanları Voleybol Turnuvası’ sona erdi

Van’da ‘Evinin Sultanları Voleybol Turnuvası’ sona erdi

Van Haberleri 8.03.2025 11:16:00 0
Van’da ‘Evinin Sultanları Voleybol Turnuvası’ sona erdi
Tarih: 08.03.2025 11:16 Güncelleme: 08.03.2025 13:15

Van’da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle düzenlenen ‘Evinin Sultanları Voleybol Turnuvası’ sona erdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğünce ev hanımları ile çalışan kadınlara yönelik düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılması amacıyla ’Evinin Sultanları Projesi’ hayata geçirildi. Bu proje çerçevesinde harekete geçen Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, ev hanımlarına ve farklı mesleklerden bayanlara yönelik voleybol turnuvası düzenledi. İl Müdürlüğünün kendilerine tahsis ettiği İpekyolu Çok Amaçlı Spor Salonu’nda buluşan kadınlar, haftada bir gün voleybol antrenmanı ve maç yaptı. Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün organizasyonluğu ile bir araya gelen öğretmen, mimar, hemşire, uzman ve antrenör gibi farklı meslek gruplardan kadınlar ve ev hanımları, hareketli bir yaşam için haftanın iki günü düzenli voleybol oynadı.

Turnuva dün akşam oynanan final karşılaşması ile sona erdi. Final karşılaşması öncesinde kadınlara karanfil takdim edip, onların kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayan Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Yalçın Özdemir, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle kadınlarımıza yönelik voleybol turnuvası başlattık. Hem çalışan kadınlarımız hem de ev kadınlarımızdan 80 kadın iştirak etti. Toplam 5 takım katıldı projemize. Bugün de final müsabakalarını yapıyoruz. Hem madalya hem kupa hem de katılım belgelerini takdim edeceğiz" dedi.

Kadınlara yönelik düzenlenen etkinliklerin yılboyu süreceğini aktaran Özdemir, "Kadınları bundan sonra da her platformda görmek istiyoruz. Gerek spor tesislerimizde gerekse gençlik merkezlerimizde, deneyimli antrenör ve beden eğitimi öğretmenlerimiz bu projelere katkı sağlıyorlar. Yeter ki onlar bize taleplerini bildirsinler. Biz tesislerimizi kendilerine açıyoruz. Uzman antrenörlerle onlara hizmet etmeye çalışıyoruz. Kadınlar bizim için önemli. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü itibariyle de bu turnuvayı gerçekleştirdik. Yıl boyu da bu tür etkinliklerimiz devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Turnuvaya katılan kadınlar ise etkinlikte güzel zaman geçirdiklerini ve spor yapma imkanı bulduklarını belirterek projede emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da binin üzerinde karate sporcusu, Milli Takım’a seçilmek için ter döküyor


Van Spor

Hakkârili Bedirhan Durğun Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Fırtına seriye bağladı! Evinde Eyüpspor'u rahat geçti


Van Spor

Bölgesel Amatör Lig: Bitlis 1916 Futbol SK: 2 - Dersim Spor: 0


Van Spor

Nesine 2. Lig: Yeni Malatyaspor: 0 - 1461 Trabzon FK: 4


Van Spor

Bingöl’de 750 öğrenciye forma desteği


Van Spor

Bülent Bölükbaşı: "Çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Galibiyeti çok özlemiştik"


Van Spor

51 İlden bin 200 sporcu Elazığ’da karate için buluştu


Van Spor

TFF 3. Lig: Yeşilyurtspor: 0 - Kahramanmaraşspor: 2


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Ümraniyespor: 0


Van Spor

Korkut’ta atletizm antrenmanları sürüyor


Van Spor

Mehmet Akif Ortaokulu ilçe şampiyonu oldu


Van Spor

Kars 36 Spor’da hedef 3 puan


Van Spor

Elazığ Kamu Spor Oyunları tamamlandı


Van Spor

Elmira Yasin’den Dünya Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Okul sporlarında heyecan dolu final


Van Spor

Fenerbahçe, Stuttgart’ı Tek Golle Geçti! Sarı-Lacivertliler Avrupa’da 3 Puanı Kaptı


Van Spor

Yeni Malatyaspor- 1461 Trabzon maçında düdük Hatice Aydın’da


Van Spor

Mustafa Sarıgül: "9 puan aldık ama bu sadece bir başlangıç"


Van Spor

Elazığ’da kaykay ve paten sporunda bir ilk


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ