Van’da dikiş makineleri Gazze için çalışıyor

Van’da dikiş makineleri Gazze için çalışıyor

Van Haberleri 23.12.2023 10:22:00 0
Van’da dikiş makineleri Gazze için çalışıyor
Tarih: 23.12.2023 10:22 Güncelleme: 23.12.2023 13:42

Van’ın İpekyolu Halk Eğitim Merkezinde, dikiş makineleri Gazze’deki kadın ve çocuklar için çalışıyor.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, İsrail’in ablukası altında yaşam mücadelesi veren kadın ve çocuklara insani yardım ulaştırılması amacıyla proje hazırladı. Proje çerçevesinde ülke genelindeki 31 olgunlaşma enstitüsü ve yaklaşık bin halk eğitimi merkezinde eş zamanlı olarak Filistinliler için battaniye, polar içlik, iç çamaşırı, yeni doğan seti, eşofman takımı ve maske üretimine başlandı. Van’da da aralarında usta öğretici ve kursiyer ile gönüllülerin de bulunduğu kadınlar, halk eğitim merkezlerinde üretime başladı. İpekyolu Halk Eğitimi Merkezinde usta öğreticiler ve kursiyerler ile gönüllü kadınlar, İsrail’in saldırılarının hedefi olan Gazze’deki kadın ve çocuklar için battaniye, polar içlik, iç çamaşırı, eşofman takımı ve maske dikiyor.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan İpekyolu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şahin Arık, İpekyolu’nda 2 bin 262 kursun açıldığını ifade ederek, bu kurslarda 29 bin 500 kursiyerin yer aldığını söyledi. Kursların genelde dış kurumlarda olduğunu belirten Arık, “Şuanda kurumumuzda 10’un üzerinde kursumuz var. Bu kurslarımızda Gazze’deki kardeşlerimiz için üretimler yapıyorlar. Bu üretimi tamamlayıp nasip olursa göndereceğiz. Özellikle emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Kursa gelen kadınların burada meslek sahibi olduğunu ve daha sonraki hayatlarında bunu aile ekonomisine dönüştürdüğünü vurgulayan Arık, “Bir kısmı evde yapıp bunları satışa sunuyor. Bir kısmı kendine işletme açarken bir kısmı da edindiği bilgiler neticesinde kurs açabiliyor” ifadelerini kullandı.
Fatma Yaviç isimli kursiyer ise “Vaktimizi daha iyi değerlendirmek için, aile bütçesine katkıda bulunmak için geldim. Şuanda da Gazze için çalışıyoruz. Rabbim yerine ulaştırsın. Bizim de bir katkımız olursa mutlu oluruz. Ama aynı zamanda onlar için üzgünüz. Temennimiz bu zulmün bitmesidir” diye konuştu.

Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: dikiş makineleri Gazze çalışıyor
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Atatürk Üniversitesi’ne "Spor dostu kampüs" sertifikası aldı


Van Spor

Elazığlı boksör Buse Özgür, WAKO Kick Boks Avrupa Kupası’nda


Van Spor

Hakkarili sporcular Erzurum’dan 22 madalyayla döndü


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yeni yönetim görev dağılımı


Van Spor

Elazığ’ın pehlivanları Türkiye şampiyonası yolunda


Van Spor

Iğdır FK - Sakaryaspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sakaryaspor: 0


Van Spor

Elazığspor yoğun kar yağışı altında çalıştı


Van Spor

Adem Çağlayan: "Hayatımda hiçbir zaman bahis oynamadım"


Van Spor

Snowbike Türkiye Dağ Bisikleti Şampiyonası sona erdi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sportif başarılarını ulusal arenada sürdürüyor


Van Spor

Hakkari Gücü: 5 - Gaziantep ALG Spor: 0


Van Spor

24Erzincanspor’dan mağlubiyetler sonrası kamuoyu açıklaması


Van Spor

Sinan Kaloğlu: "Buradan kaybetmeden dönmek isterdik, avantajı kullanamadık"


Van Spor

Serkan Özbalta: "İyi bir galibiyet aldık, taraftarlarımızı ve oyuncularımı tebrik ediyorum"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Amed Sportif Faaliyetler: 0


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan transfer atağı


Van Spor

Elazığ İl protokolü basketbol maçında buluştu


Van Spor

Snowboard FIS European Cup Erzincan


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Isparta 32 Spor: 1


Van Spor

Kar ve ayaz altında şampiyonluk mesaisi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ