Van’da berberler, kuaförler ve güzellik salonları ne zaman hangi gün kapalı olacak? 

Ticaret Bakanlığı, 1 Ekim 2022'den itibaren uygulanmak üzere, ülke genelinde tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönünde karar aldı.

Van Haberleri 20.08.2022 17:05:00 0
Van’da berberler, kuaförler ve güzellik salonları ne zaman hangi gün kapalı olacak? 
Tarih: 20.08.2022 17:05

VANGÖLÜ TV ÖZEL
Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakanlık, esnaf ve tacirlerin yıllardır süregelen ve ekonomik boyutlarının yanı sıra psikolojik ve sosyolojik boyutları da bulunan önemli sorunlarını Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun'dan aldığı yetkilerle çözmeye devam ediyor. Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Veysel Koç konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. 

“BERBER, KUAFÖR VE GÜZELLİK SALONLARININ HAFTANIN BİR GÜNÜ KAPALI OLMASINA KARAR VERDİ”
Ticaret Bakanlığı, berber, kuaför ve güzellik salonlarıyla ilgili adım attı. Bakanlık, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) uygun görüşlerini de alarak 1 Ekim 2022 tarihinden itibaren uygulanmak üzere, ülke genelinde tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olmasına karar verdi. Berber, kuaför ve güzellik salonlarının aynı gün kapanması zorunlu olmayıp valilik kararı ile bu üç grup için ayrı ayrı kapanma günleri tespit edilebilecek.

Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Veysel Koç konuya ilişkin yaptığı açıklamada; 

“BU ARTIK RESMİ BİR TATİL OLSUN DEDİK”
“Şuan zaten bizim 2008 den bu yana tatil programımız var, küçük Şehirken Belediye Meclis Üyeleri’nin almış olduğu kararla salı bayan kuaförler, pazar erkek kuaförler 12 yıldır kapalı. Pazar berberler, salı bayan kuaförler 12 yıldır kapalı olarak bu sistem işlem yapıyorlar. 6 ay önce Sayın Mehmet bakanımıza müracaat ettik. Biz bunun yasal olmasını istedik, bakanlıktan çıksın meclisten girsin, Resmi Gazetede yayınlasın bu artık resmi bir tatil olsun dedik. 

“HAFTANIN 1 GÜNÜ BERBER VE KUAFÖRLER GÜZELLİK SALONLARI TATİL YAPSIN”
Haftanın bir günü berber ve kuaförler güzellik salonları tatil yapsın. Bu şekilde biz bir dosya sunmuştuk, sağ olsun Sayın Bakanımız da dosyayı incelemişler, kararı almışlar. Şimdi 81 ilin Valiliğine genelde gönderecekleler. Valiler,  meslek odalarını baz alarak oturup hangi gün tatil istenilir diye bunları konuşup görüşüp karara bağlayacağız. Şuanda 1 Ekim’e kadar bu süreç devam edecek. 1 Ekim’den sonra Bakanlığın almış olduğu karar Valiler doğrultusu öncülüğünde ne olursa ona uygulanacak.” dedi.

Kaynak: Vangölü TV
 


Haber Kaynak : Van Bölge Gazetesi
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem