Van’da asırlık ceviz ağacı iş yerinin ortasında yaşatılıyor

Van’da asırlık ceviz ağacı iş yerinin ortasında yaşatılıyor

Van Haberleri 29.07.2025 11:21:00 0
Van’da asırlık ceviz ağacı iş yerinin ortasında yaşatılıyor
Tarih: 29.07.2025 11:21 Güncelleme: 29.07.2025 16:12

Van’da bir esnaf, iş yerinin tam ortasında bulunan asırlık ceviz ağacını kesmek yerine koruma altına alarak örnek bir davranışa imza attı.
İpekyolu ilçesinde hizmet veren kuyumcu dükkânı, doğaya duyarlı yaklaşımıyla dikkat çekti. Tadilat çalışmaları sırasında karşılarına çıkan yaşlı ceviz ağacını kesmek yerine yaşatmayı tercih eden iş yeri sahipleri, ağacın bulunduğu noktaya özel bir alan ayırdı. Gövde kısmı camla çevrilen ağaç, estetik bir dokunuşla iş yerinin iç mimarisine uyumlu hale getirildi.

"Biz bu ağaca kıyamadık, çünkü üzerinde bir hayat var"
İHA muhabirine konuşan esnaf Yunus Baytok, meyve veren ve üzerinde canlıların yaşadığı ağaca kıyamadıklarını belirtti. Daha önceki esnafın da hiçbir şekilde ağaca dokunmadığını ifade eden Baytok, "İlk gördüğümüzde kararımız netti, kesmeyeceğiz. Zaten bizden önce burada esnaflık yapanlar da ağacı kesmemiş. Biz de kesmeyi hiç düşünmedik. Neden düşünelim ki? Ağaç canlı. Meyvesi var, yaprakları var. Üzerinde böcekler, kuşlar yaşıyor. Bu ağaca kıyamazdık. Dükkanın tam kapısında olmasına rağmen yine de kesmeyi düşünmedik. Asırlık bir ağaç bu 100 yıllık bir ömrü var" dedi.

"O bizimle, biz onunla yaşıyoruz"
Son günlerde ülkenin birçok noktasında orman yangınlarının meydana geldiğini hatırlatan Baytok, "Türkiye’de, dünyada her yer yanıyor. Bu yüzden bizim de içimiz yanıyor. O yangınlarda sadece ağaçlar değil; böcekler, kuşlar, çiçekler, nice canlılar da yok oluyor. Böyle bir ortamda kalkıp da elimizdeki ağacı kesmek, ne insaniyete ne de vicdana sığar. Bu ağaç bizimle yaşayacak. Dükkânımızda yeri başımızın üstündedir. Peygamber Efendimizin de bir hadis-i şerifi var, ‘Kıyametin koptuğunu görseniz bile elinizde bir fidan varsa onu dikin’ buyuruyor. Böyle bir ümmetin mensubu olarak biz nasıl bir ağacı kesebiliriz? Bize yakışmaz. Ağacımızla birlikte uzun yıllar yaşayacağız inşallah. Sulamasını yapıyoruz, bakımını yapıyoruz. Ona her türlü önemi veriyoruz. O bizimle, biz onunla yaşıyoruz. İkimiz de canlıyız. Aramızda bir fark yok" diye konuştu.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Karacabey Belediyespor: 2


Van Spor

Erzurumspor FK - Adana Demirspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 7 - Adana Demirspor: 0


Van Spor

Malatya’da okul sporları tırmanış yarışmaları tamamlandı


Van Spor

Tekmanlı minik eskrimcilerden başarılı sonuçlar


Van Spor

Röveşata golünün kahramanları ödüllendirildi


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan toplu imza töreni


Van Spor

Iğdır FK - Ümraniyespor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Ümraniyespor: 1


Van Spor

Elazığ’da ‘Sağlıklı Yaşam’ kültürü gelişiyor


Van Spor

Elazığ’a bilek güreşinde 4 madalya


Van Spor

Kovancılar güreş takımı Elazığ’da 8 altın madalyayla zirveye çıktı


Van Spor

Şenkaya’da salon futbolu coşkusu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bu hikayenin sonunda Elazığspor bir üst lige çıkacak"


Van Spor

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ