Van’da ’Akdamar Cup Uluslararası Tenis Turnuvası’ başladı

Van’da ’Akdamar Cup Uluslararası Tenis Turnuvası’ başladı

Van Haberleri 12.09.2022 13:36:00 0
Van’da ’Akdamar Cup Uluslararası Tenis Turnuvası’ başladı
Tarih: 12.09.2022 13:36 Güncelleme: 12.09.2022 13:36

Van’ın, Akdamar Adası’nın tanıtılması ve tenis sporunun yaygınlaştırılması amacıyla kentte bu yıl ilk kez düzenlenen ’Akdamar Cup Uluslararası Tenis Turnuvası’ başladı.
Türkiye Tenis Federasyonu 2022 faaliyet programında yer alan ve Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonunda 12-18 Eylül 2022 tarihleri arasında Kazakistan, İran, Rusya ve Türkiye’den 60 milli tenisçinin mücadele edeceği ’Akdamar Cup Uluslararası Tenis Turnuvası’, düzenlenen törenle start aldı. Atatürk Şehir Stadı yanındaki ferdi sporlar tenis kortunda düzenlenen törene Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy ve sporcular katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, halk oyunları ekibinin gösterisiyle devam etti.

“Van’da spor adına güzel şeyler yapılmış”
Törende bir konuşma yapan Tenis Federasyonu Başkanı Durmuş, Van’da ilk kez böyle bir turnuva düzenlediklerini belirtti. Türkiye’nin spor yetenekleri çok fazla olan bir ülke olduğunu ifade eden Başkan Durmuş, “Son 10 yıl içerisinde Türkiye Tenis Federasyonu olarak sporun tabana yayılması noktasında bakanımızın talimatlarıyla her yerde, her zaman tenis oynanması adına yapmış olduğumuz projelerde bugün yerel yönetimlerin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha yaşayarak görüyoruz. Ancak birlikte yapabilirsek güzel olur ki bugün Van’da spor adına güzel şeyler yapılmış. Biz Türkiye Tenis Federasyonu olarak yerel yönetimlerin ve spor yönetimlerinin önemini bilen bir yapıya sahibiz. Söz veriyoruz ki bundan sonra Van’da hiç faaliyetimiz eksilmeyecek. Biz bir turnuvayla aslında gittiğimiz her yerde ilimizin özelliklerini ortaya çıkarabilmek için projeler üretiyoruz. Yerel yönetimlerle birlikte olduğumuz zaman içerisinde Van’da, ’Akdamar Cup’ adında bir turnuva düzenliyoruz. Hepimize ilham veren bir Akdamar Adası var. O adayı da ziyaret edeceğiz” dedi.
Turnuvaya katılan sporculara başarılar dileyen Gençlik ve Spor Müdürü Arif Özsoy ise turnuvanın açılışına katılan Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş’a da teşekkür etti. Yapılan konuşmaların ardından Başkan Durmuş, Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Özsoy ve ilgili şube müdürlerine birer plaket takdim etti.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Siverek Belediyesi, Ağrı kadın futbolcularının konaklama masraflarını üstlendi


Van Spor

Yeni Malatyaspor sahaya 7 oyuncu ile çıktı, maç oynanmadı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da bahis soruşturmasından 10 futbolcu ceza aldı


Van Spor

Galatasaray, Samsunspor'u Osimhen ile Fırtınalı Maçta 3-2 Devirdi! Liderlik Peşinde!


Van Spor

Yeşilyurtspor-Silifke Belediye Spor maçının hakemi belli oldu


Van Spor

Kars 36 Spor, Bitlis 1916 Spor maçının hakemleri belli oldu


Van Spor

Yeni Malatyaspor’un 3 puanı silindi


Van Spor

Genç’e 750 kişilik yeni spor salonu


Van Spor

Elazığ paletli yüzme yarışlarında dünya 3.’sü oldu


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi resmen başladı


Van Spor

25 Mart Spor Kulübü için tek yürek oldu


Van Spor

24Erzincanspor’da mali kriz büyüyor: Futbolcular alacakları için dava açtı


Van Spor

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ