Van’da AK Parti’li yöneticiye silahlı saldırı

Van’ın merkez Edremit ilçesinde AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Nuri Kıpçak, evinin önünde maskeli bir kadının silahlı saldırısına uğradı.

Van Haberleri 12.06.2023 13:21:00 0
Van’da AK Parti’li yöneticiye silahlı saldırı
Tarih: 12.06.2023 13:21 Güncelleme: 12.06.2023 17:43

Olay, Edremit ilçesine bağlı Eminpaşa Mahallesi’nde, 10 Haziran günü saat 21.30 sıralarında meydana geldi. Ellerindeki poşetle eve gittiği sırada maskeli bir kadının saldırısına uğrayan Başkan Yardımcısı Kıpçak, susturucu takılı silahın tutukluk yapmasıyla kurtuldu. Bu sırada saldırgan ile Kıpçak arasında arbede yaşandı. Yaşanan arbedede Kıpçak, silah dipçiğinin başına vurulmasıyla yaralandı. Saldırgan haber verilmesi üzerine olay yerine gelen polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

“Tetiğe bastı ama her defasında silah tutukluk yaptı”
İHA muhabirine konuşan AK Parti Edremit İlçe Başkan Yardımcısı ve Urartu Kalkınma Sivil Toplum ve Diyalog Derneği Başkanı Mehmet Nuri Kıpçak, elindeki poşetlerle karanlık sokakta yürürken kendisine doğru yönelen birini gördüğünü belirtti. İlk etapta kendisine yönelik bir saldırı yapıldığını anlamadığını anlatan Kıpçak, “Sokak lambasına gelinceye kadar bana yönelik bir girişim olduğunu anlamadım. Işığın içerisine girince maskeli, kapalı giysi giyen ve elinde inşaat eldiveni olduğunu gördüm. Daha sonra ucuna susturucu takılı silahı fark ettiğim gibi üzerine atladım. Elindeki silahı tuttum ama ne yaparsam bu silahı alamadım. Bu sırada aramızda bir arbede yaşandı. Gelirken yaklaşık 7 kez ve yerdeyken de birkaç kez tetiğe bastı ama her defasında silah tutukluk yaptı. O arada da elindeki silahla kafama vurdu. Kafamda kan aktı, o sırada kaçmaya çalıştı ama izin vermedim” dedi.

“Maskesini çıkardığımızda kadın olduğunu gördük”
Daha sonra durumu emniyet ekiplerine bildirdiklerini dile getiren Kıpçak, “Daha sonra ‘beni öldürme’ diye yalvarmaya ve ‘senin için değil, başka biri için geldim’ dedi. Tabi saldırıyı yapan kadın hiç tanımadığımız biriydi. Her vatandaş gibi bizim de bir siyasi tercihimiz vardır. Eğer bunlar siyasi fikrimden dolayı buna yeltenmişse Allah yanlarına bırakmasın. Bizler hiçbir zaman doğrudan vazgeçmedik. Bir canımız var, devletimize feda olsun. Bu eylemler bizi doğru bildiğimiz yoldan şaşırtmayacaktır. Devletimizden tek ricam; bu eylemi gerçekleştirenlerin bulunması ve caydırıcı cezayı vermesini istiyoruz. Bu yüzden devletimize inanıyor ve güveniyoruz” diye konuştu.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ