Van’da 324 bin öğrenci ve 18 bin öğretmen için yarıyıl tatili başladı

Van’da 324 bin öğrenci ve 18 bin öğretmen için yarıyıl tatili başladı

Van Haberleri 20.01.2023 11:26:00 0
Van’da 324 bin öğrenci ve 18 bin öğretmen için yarıyıl tatili başladı
Tarih: 20.01.2023 11:26 Güncelleme: 20.01.2023 12:13

Van’da 2022-2023 eğitim öğretim yılının birinci döneminin sona ermesiyle birlikte 324 bin 566 öğrenci ile 18 bin 547 öğretmen için yarıyıl tatili başladı.
12 Eylül 2022’de başlayan eğitim öğretim yılının birinci döneminin sona ermesiyle birlikte Van’da 324 bin 566 öğrenci ile 18 bin 547 öğretmen için yarıyıl tatili başladı. Konuyla ilgili açıklamada bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, 23 Ocak-03 Şubat 2023 tarihleri arasında devam edecek olan yarıyıl tatilinin öğrencilere hem dinlenme hem de ikinci dönemle ilgili planlamalarını yapma fırsatı verdiğini vurgulayarak, “Tatil boyunca öğrencilerimiz kitap okuma, gezip görme gibi faaliyetlerle birlikte aileleri ve arkadaşlarıyla vakit geçireceklerdir. Okullarına zinde ve dinlenmiş olarak dönerek, akademik ve sosyal başarılarının daha da yükselmesini sağlayacaklardır. Ayrıca öğrencilerimizin Milli Eğitim Bakanlığımızca ilk kez ara tatilde açılacak olan matematik ve İngilizce kurslarına katılmalarını bekliyoruz. Bu çerçevede bir eğitim ve kültür şehri olan Van’ımızda, karnelerini alan 324 bin 566 öğrencimiz ile görev yapan 18 bin 547 öğretmen ve idarecimize teşekkür ediyor, iyi tatiller diliyorum” dedi.
Faruk Aslan isimli veli ise karnesinde kırık notu olan öğrencilere kızılmaması gerektiğinin altını çizerek, “Veliler çok önemlidir. Çocuk takdir veya teşekkür belgesi getirmediği zaman psikolojik olarak kendisinde sıkıntı oluyor. Bu durumlarla karşılaşan ailelerin kızmak yerine destek olması lazım. Çocuklarının bu psikolojiyi atması için onunla ilgilenmeleri lazım” ifadelerini kullandı.
Karnelerini alan öğrenciler ise tatilde hem dinlenip hem eğleneceklerini söylediler. Sene sonunda sınava girecek olan öğrenciler ise tatilde bile ders çalışacaklarını ifade ettiler.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ