Van’da 25 bin hasta evde sağlık hizmetinden yararlandı

Van’da 25 bin hasta evde sağlık hizmetinden yararlandı

Van Haberleri 9.01.2025 09:42:00 0
Van’da 25 bin hasta evde sağlık hizmetinden yararlandı
Tarih: 09.01.2025 09:42 Güncelleme: 09.01.2025 11:38

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde hizmet veren Evde Sağlık Birimi, 2024 yılı boyunca 25 bin hastaya evde sağlık hizmeti sundu.

SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Evde Sağlık Birimi, kentte yatağa bağlı hastaların ayağına kadar hizmet götürüyor. Birim, yatağa bağlı yaşlılar, obezite, felç, engelli ve alzaymır gibi kronik rahatsızlıkları olan hastalar ile ameliyat sonrası hemşirelik hizmetine ihtiyaç duyanlara evlerinde gerekli tedaviyi sağlıyor. Doktor, hemşire ve sağlık teknikerlerinden oluşan 8 ayrı ekip, 2024 yılı boyunca toplamda 25 bin hastaya ulaştı. Ayrıca birim, tedavi hizmetlerinin yanı sıra hasta ve hasta yakınlarına eğitim ve manevi destek de veriyor.

“Amacımız daha fazla hastaya ulaşmak”

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Hastane Başhekim Yardımcısı Uzman Dr. Abdurrahman Biçer, kent merkezi ve kırsal mahallelere evde sağlık hizmeti sunduklarını belirtti. Halihazırda kayıtlı 4 bin hastalarının bulunduğunu ifade eden Biçer, “Bu 4 bin hasta içinde çocuklar, yaşlılar, gençler, bulunmaktadır. Bir kısmını yaşlı hastalarımız oluşturmaktadır. Hastalarımız genelde yatağa bağlı olan hastalardır. Dönemsel olarak 6 ay ya da 12 ay gibi sürelerde yatağa bağlı hastalarımız da var. 8 ekibimiz mevcuttur. Ekiplerimizde doktor, hemşire, evde sağlık teknikeri var. Bazı durumlarda psikolog ve fizyoterapistler de ekibe dahil oluyor. 2024 yılı itibari ile toplam 25 bin hastaya hizmet verdik. Hastanemizin bütün imkanlarını kullanıyoruz. Amacımız ekip sayısını arttırarak bu hastaların hastaneye gelmeden daha iyi hizmet vereceğiz” dedi.

“Hastaneye gitmeden sağlık kontrollerimiz yapıldı”

İki yıldır evde sağlık hizmeti aldıklarını belirten hasta yakını Ayşe Akkoyun ise uygulamadan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Ekipleri aradığımızda hem eşim hem de kaynanam için eve geliyorlar. Evde sağlık ekipleri sayesinde hastaneye gitmeden sağlık kontrollerimiz yapıldı. Sağlık memurları evimize gelip tansiyon, şeker ölçümleri ve iğne gibi işlemleri yapıyorlar. Sağlık çalışanlarından çok memnunuz. Emeklerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Sporla yükselen şehir Erzincan!


Van Spor

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den okullara spor malzemesi desteği


Van Spor

Yüksekova Spor, Trabzonspor maçına Kars’ta hazırlanıyor


Van Spor

Kayseri'de Rafa şov! Beşiktaş gol olup yağdı


Van Spor

Bodrumspor Deplasmanda Puan Peşinde: Vanspor Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?


Van Spor

Serkan Özbalta: "Çok ciddi bütçesi olan takımlara karşı yarışıyoruz"


Van Spor

Sedat Ağçay: "İki takım hak etiği puanı aldı"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Ankara Keçiörengücü: 1


Van Spor

Elazığspor maçında Batman Petrolspor’a seyirci yasağı


Van Spor

Mehmet Kırık, sporda başarının adı oldu


Van Spor

Iğdır FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK 4 - Hatayspor: 2


Van Spor

Çakmur; "Yeni stat projesi hız kesmeden sürüyor"


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Aslan evinde hata yapmadı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ