Van’da 25 bin hasta evde sağlık hizmetinden yararlandı

Van’da 25 bin hasta evde sağlık hizmetinden yararlandı

Van Haberleri 9.01.2025 09:42:00 0
Van’da 25 bin hasta evde sağlık hizmetinden yararlandı
Tarih: 09.01.2025 09:42 Güncelleme: 09.01.2025 11:38

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde hizmet veren Evde Sağlık Birimi, 2024 yılı boyunca 25 bin hastaya evde sağlık hizmeti sundu.

SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Evde Sağlık Birimi, kentte yatağa bağlı hastaların ayağına kadar hizmet götürüyor. Birim, yatağa bağlı yaşlılar, obezite, felç, engelli ve alzaymır gibi kronik rahatsızlıkları olan hastalar ile ameliyat sonrası hemşirelik hizmetine ihtiyaç duyanlara evlerinde gerekli tedaviyi sağlıyor. Doktor, hemşire ve sağlık teknikerlerinden oluşan 8 ayrı ekip, 2024 yılı boyunca toplamda 25 bin hastaya ulaştı. Ayrıca birim, tedavi hizmetlerinin yanı sıra hasta ve hasta yakınlarına eğitim ve manevi destek de veriyor.

“Amacımız daha fazla hastaya ulaşmak”

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Hastane Başhekim Yardımcısı Uzman Dr. Abdurrahman Biçer, kent merkezi ve kırsal mahallelere evde sağlık hizmeti sunduklarını belirtti. Halihazırda kayıtlı 4 bin hastalarının bulunduğunu ifade eden Biçer, “Bu 4 bin hasta içinde çocuklar, yaşlılar, gençler, bulunmaktadır. Bir kısmını yaşlı hastalarımız oluşturmaktadır. Hastalarımız genelde yatağa bağlı olan hastalardır. Dönemsel olarak 6 ay ya da 12 ay gibi sürelerde yatağa bağlı hastalarımız da var. 8 ekibimiz mevcuttur. Ekiplerimizde doktor, hemşire, evde sağlık teknikeri var. Bazı durumlarda psikolog ve fizyoterapistler de ekibe dahil oluyor. 2024 yılı itibari ile toplam 25 bin hastaya hizmet verdik. Hastanemizin bütün imkanlarını kullanıyoruz. Amacımız ekip sayısını arttırarak bu hastaların hastaneye gelmeden daha iyi hizmet vereceğiz” dedi.

“Hastaneye gitmeden sağlık kontrollerimiz yapıldı”

İki yıldır evde sağlık hizmeti aldıklarını belirten hasta yakını Ayşe Akkoyun ise uygulamadan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Ekipleri aradığımızda hem eşim hem de kaynanam için eve geliyorlar. Evde sağlık ekipleri sayesinde hastaneye gitmeden sağlık kontrollerimiz yapıldı. Sağlık memurları evimize gelip tansiyon, şeker ölçümleri ve iğne gibi işlemleri yapıyorlar. Sağlık çalışanlarından çok memnunuz. Emeklerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ