Van’da ‘22. Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği’ başladı

Van’da ‘22. Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği’ başladı

Van Haberleri 19.05.2025 12:52:00 0
Van’da ‘22. Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği’ başladı
Tarih: 19.05.2025 12:52 Güncelleme: 19.05.2025 23:14

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünce düzenlenen ‘Van Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği’nin 22’ncisi, Van Devlet Tiyatrosunun ev sahipliğinde başladı.
Van Valiliği önünde başlayan şenliğin ilk gününde, masal kahramanlarının kostümlerini giyen minik sanatseverler ile palyaço kostümlü oyuncular, kortej yürüyüşü yaptı. Beşyol Meydanı’nda başlayıp Van Devlet Tiyatrosunun önünde son bulan yürüyüş, renkli görüntülere sahne oldu.

Burada basın mensuplarına açıklamada bulunan Devlet Tiyatroları Genel Müdür Yardımcısı Hüsnü Emre Başer, bugün iki anlamlı gün için bir araya geldiklerini ifade ederek, "Birincisi özgürlüğümüzün ve bağımsızlığımızın ilk adımlarını attığımız bugünün yıl dönümünü kutluyoruz. İkincisi de 22 yıldır devlet tiyatroları olarak Akdamar Çocuk ve Gençlik Oyunları Festivalimizin ilk başlangıç gününde sizlerle birlikteyiz. Bu festival bizler için çok önemli. Hem gençlerimiz için hem çocuklarımız için onların ilerleyen hayatları içerisinde, bizimle olma süreçlerinde, bizimle ortaklıklarını da ortaya koydukları oyunlar oynayacağız" dedi.

Bu yıl 8 farklı okulun kendi oyunlarıyla sahneye çıkacaklarını belirten Başer, "Kendi oyunlarıyla bizimle birlikte bu şenliği kutlayacaklar. Bu şenliğin en güzel yanı, o çocuklarımızın artık bizlerin meslektaşı olması, bizlerle birlikte aynı mesleği seçmiş ve aynı mesleği yapıyor oluşu. Bu da bizler için çok ayrı bir gurur. Çok güzel bir kortejle, çok güzel bir açılış yaptık. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Van Devlet Tiyatrosu Müdürü Ferdi Erkmen de, şenlik hakkında kısa bilgilendirmede bulunarak, "Şenlikte Van’dan, ilçelerden ve köylerden okullarımız var. 8 ayrı okulumuz, 8 ayrı oyunlarıyla 19-29 Mayıs tarihleri arasında sahnede oyunlarını sunacaklar. Ayrıca 7 ayrı bölgemiz devlet tiyatrolarından profesyonel ekipler dahilinde oyunlarımız gelecek. Aynı zamanda oynayan okullarımız burada izleyici olarak da katılacaklar. Son gün şenliğimiz Akdamar Adası’nda görkemli bir şekilde son bulacak" diye konuştu.

Ankara Devlet Tiyatrosu oyuncularının sahnelediği ‘Güzel ve Çirkin’ oyunu ile devam eden şenliğe; Devlet Tiyatroları Genel Müdür Yardımcısı Hüsnü Emre Başer, Van Devlet Tiyatrosu Müdürü Ferdi Erkmen, İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürü Burcu Aksakal, Bursa Devlet Tiyatrosu Müdürü Sezai Yılmaz, Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Ahmet Uzuner, Sivas Devlet Tiyatrosu Müdürü Sibel Ferlibel, oyuncular ve tiyatro severler katıldı.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ