Van’da 2024 yılı “İnci Kefali Av Yasağı Komisyon Toplantısı” yapıldı

Van’da 2024 yılı “İnci Kefali Av Yasağı Komisyon Toplantısı” yapıldı

Van Haberleri 26.03.2024 15:43:00 0
Van’da 2024 yılı “İnci Kefali Av Yasağı Komisyon Toplantısı” yapıldı
Tarih: 26.03.2024 15:43 Güncelleme: 27.03.2024 01:24

Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde ilgili kurumların katılımıyla “İnci Kefali Av Yasağı Koordinasyon Toplantısı” düzenlendi.
Van Gölü’nde yumurtalarını bırakmak için tatlı sulara göç eden inci kefalinin neslinin korunması amacıyla 15 Nisan’da av yasağı başlıyor. Kentin önemli bir değeri olan ve sadece Van Gölü ve havzasındaki iç sularda yaşayan inci kefali balığının üreme dönemi boyunca kontrol ve denetim faaliyetlerinin aksatılmadan yürütülmesi amacıyla inci kefali av yasağı komisyon toplantısı düzenlendi.
Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Toplantı Salonunda, Van Büyükşehir Belediyesi, Van İl Jandarma Komutanlığı, Van İl Emniyet Müdürlüğü, Edremit Belediyesi, Tuşba Belediyesi, İpekyolu Belediyesi, Muradiye Belediyesi, Erciş Belediyesi, Sahil Güvenlik Van Gölü Grup Komutanlığı, Van YYÜ, Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve DSİ 17. Bölge Müdürlüğünün üst düzey katılımlarıyla inci kefali av yasağı komisyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda 2023 yılı av yasağı döneminde karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri istişare edilerek, 2024 yılı av yasağı dönemi için yapılacak çalışmalarla ilgili kararlar alındı. Alınan kararların, av yasağı dönemi boyunca inci kefalinin (Van balığı) avlanmasının, satışının ve nakliyesinin engellenmesi için denetimlerin sıkılaştırılması, yasağa uymayanlara ilişkin idari işlem uygulanması, üreme dönemi boyunca; üreme alanlarında ıslah çalışmaların yapılmaması, inci kefali balığının ihtiyacı olan suyun dere yatağına yasak boyunca akmasının sağlanması, okullarda bilinçlendirme eğitimlerinin verilmesi gibi tedbirler alınarak ilgili kurumlar tarafından titizlikle takip edilmesi ve sahada herhangi bir aksaklığa mahal vermeyecek şekilde uygulanması kararlaştırıldı.
Toplantıda konuşan Van Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Görentaş, Van Gölü’ne özgü endemik bir tür olan inci kefalinin ekonomik ve turizm açısından önemine dikkat çekerek, inci kefaliyle geçimini sağlayan ailelerin olduğunu hatırlattı. İnci kefali varlığının sonraki nesillere devamını sağlamanın önemli olduğunu ifade eden Görentaş, "Sürdürülebilir balıkçılığı sağlamak ve inci kefali varlığını korumak için balığın üremesinin gerçekleştiği Nisan-Temmuz ayları arasında avcılık yasağına uyulması gerekmektedir" dedi.
Toplantı, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Muhammet Demir’in "İnci Kefali Av Yasağı 2023 Yılı Uygulamaları ve 2024 Yılı Planlamaları" konulu sunumlarıyla devam etti.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Digorlu kızlar Türkiye yarı finallerinde Kars’ı temsil edecek


Van Spor

Curling kadın milli takımı, Dünya şampiyonası yolunda


Van Spor

Elazığspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Malatya’ya 4 milyar TL’lik spor yatırımı


Van Spor

Hakkari’de üç bant bilardo heyecanı


Van Spor

Iğdır FK - Bodrum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Bodrum FK: 3


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk’un burnu kırıldı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası'nda Kura Çekimi Heyecanı: Çeyrek ve Yarı Final Eşleşmeleri Belli Oldu


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Ağrı 1970 Spor Kulübü: 2


Van Spor

24Erzincanspor sahasında farklı kazandı: 4-0


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Muğlaspor: 0


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar Türkiye şampiyonasına damga vurdu


Van Spor

Galatasaray, Liverpool'u tek golle devirdi!


Van Spor

Şampiyona çiçekli karşılama


Van Spor

Ağrı’da futbol heyecanı başladı


Van Spor

Elazığ, Floor Curling gençler grup müsabakalarına ev sahipliği yaptı


Van Spor

Hakkâri’de ‘Üç Bant Bilardo Turnuvası’ başladı


Van Spor

Bitlis’te iftar sonrası kayak keyfi


Van Spor

Maden’de 81 yıllık hasret sona erdi


Van Spor

Elazığlı güreşçilerden Türkiye Yarı Finalleri’nde büyük başarı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ