Van’da 2024 yılı “İnci Kefali Av Yasağı Komisyon Toplantısı” yapıldı

Van’da 2024 yılı “İnci Kefali Av Yasağı Komisyon Toplantısı” yapıldı

Van Haberleri 26.03.2024 15:43:00 0
Van’da 2024 yılı “İnci Kefali Av Yasağı Komisyon Toplantısı” yapıldı
Tarih: 26.03.2024 15:43 Güncelleme: 27.03.2024 01:24

Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde ilgili kurumların katılımıyla “İnci Kefali Av Yasağı Koordinasyon Toplantısı” düzenlendi.
Van Gölü’nde yumurtalarını bırakmak için tatlı sulara göç eden inci kefalinin neslinin korunması amacıyla 15 Nisan’da av yasağı başlıyor. Kentin önemli bir değeri olan ve sadece Van Gölü ve havzasındaki iç sularda yaşayan inci kefali balığının üreme dönemi boyunca kontrol ve denetim faaliyetlerinin aksatılmadan yürütülmesi amacıyla inci kefali av yasağı komisyon toplantısı düzenlendi.
Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Toplantı Salonunda, Van Büyükşehir Belediyesi, Van İl Jandarma Komutanlığı, Van İl Emniyet Müdürlüğü, Edremit Belediyesi, Tuşba Belediyesi, İpekyolu Belediyesi, Muradiye Belediyesi, Erciş Belediyesi, Sahil Güvenlik Van Gölü Grup Komutanlığı, Van YYÜ, Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve DSİ 17. Bölge Müdürlüğünün üst düzey katılımlarıyla inci kefali av yasağı komisyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda 2023 yılı av yasağı döneminde karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri istişare edilerek, 2024 yılı av yasağı dönemi için yapılacak çalışmalarla ilgili kararlar alındı. Alınan kararların, av yasağı dönemi boyunca inci kefalinin (Van balığı) avlanmasının, satışının ve nakliyesinin engellenmesi için denetimlerin sıkılaştırılması, yasağa uymayanlara ilişkin idari işlem uygulanması, üreme dönemi boyunca; üreme alanlarında ıslah çalışmaların yapılmaması, inci kefali balığının ihtiyacı olan suyun dere yatağına yasak boyunca akmasının sağlanması, okullarda bilinçlendirme eğitimlerinin verilmesi gibi tedbirler alınarak ilgili kurumlar tarafından titizlikle takip edilmesi ve sahada herhangi bir aksaklığa mahal vermeyecek şekilde uygulanması kararlaştırıldı.
Toplantıda konuşan Van Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Görentaş, Van Gölü’ne özgü endemik bir tür olan inci kefalinin ekonomik ve turizm açısından önemine dikkat çekerek, inci kefaliyle geçimini sağlayan ailelerin olduğunu hatırlattı. İnci kefali varlığının sonraki nesillere devamını sağlamanın önemli olduğunu ifade eden Görentaş, "Sürdürülebilir balıkçılığı sağlamak ve inci kefali varlığını korumak için balığın üremesinin gerçekleştiği Nisan-Temmuz ayları arasında avcılık yasağına uyulması gerekmektedir" dedi.
Toplantı, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Muhammet Demir’in "İnci Kefali Av Yasağı 2023 Yılı Uygulamaları ve 2024 Yılı Planlamaları" konulu sunumlarıyla devam etti.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Sporla yükselen şehir Erzincan!


Van Spor

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den okullara spor malzemesi desteği


Van Spor

Yüksekova Spor, Trabzonspor maçına Kars’ta hazırlanıyor


Van Spor

Kayseri'de Rafa şov! Beşiktaş gol olup yağdı


Van Spor

Bodrumspor Deplasmanda Puan Peşinde: Vanspor Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?


Van Spor

Serkan Özbalta: "Çok ciddi bütçesi olan takımlara karşı yarışıyoruz"


Van Spor

Sedat Ağçay: "İki takım hak etiği puanı aldı"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Ankara Keçiörengücü: 1


Van Spor

Elazığspor maçında Batman Petrolspor’a seyirci yasağı


Van Spor

Mehmet Kırık, sporda başarının adı oldu


Van Spor

Iğdır FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ