Van’da 2. Gurme ve Gastronomi Fuarı kapılarını açtı

Van’da 2. Gurme ve Gastronomi Fuarı kapılarını açtı

Van Haberleri 12.09.2024 19:37:00 0
Van’da 2. Gurme ve Gastronomi Fuarı kapılarını açtı
Tarih: 12.09.2024 19:37 Güncelleme: 12.09.2024 21:44

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Van Gurme ve Gastronomi Fuarı, kapılarını ziyaretçilere açtı.
Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen ve yoğun bir katılımın olduğu fuar, horonla başladı. Açılış konuşmalarının ardından katılımcılar stantları tek tek gezerek, firma yetkililerinden bilgi aldı. Fuarla ilgili açıklamada bulunan Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, geçen yıl 35 katılımcı firma ile ilk fuarı gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, “Bu yıl aşarı yukarı yüzde 110 büyümüş haliyle fuarımızı gerçekleştirdik. Fuarımıza 8 ticaret ve sanayi odası, 2 borsa ve 88 stant yer alıyor. Bölgenin en renkli, en lezzetli fuarını gerçekleştiriyoruz. Güzel bir katılım olduğunu söyleyebilirim” dedi.
Amaçlarının özellikle Doğu Anadolu Bölgesi, özelde ise Van mutfağının yöresel yemeklerini, beslenme bilgisini dünyaya tanıtmak ve böylece bir farkındalık oluşturmak olduğunu vurgulayan Takva, “Fuarımıza konuk olarak Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası yer alıyor. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Karadeniz kültürünü, Karadeniz mutfağını kentimizde tanıttı. Keza bizde onlarca ünlü şefin, beslenme uzmanının sunumlarıyla çeşitli lezzetleri buluşturma imkanı bulduk. Ben katılımcı bütün firmalara, ticaret ve sanayi odalarına, borsalara teşekkür ediyorum. Özellikle basına ve medya kuruluşlarına çok teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki bu maya tuttu. Önemli bir turizm destinasyonunu, aynı zamanda ilimizin beslenme kültürü, yeme içme anlayışı artık Doğu Anadolu’dan dünyaya yayılacak. Biz bu yolla aynı zamanda ilimize olan ilgiyi arttırmayı çalışıyoruz. İleriki yıllarda ben bunun artık uluslararası boyutta bir fuar olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.
Fuara katılan firma yetkilileri ise gurme ve gastronomi fuarının güzel başladığını belirterek,, emeği geçenlere teşekkür ettiler.
Fuara kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, oda başkanları, firma yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: . Gurme Gastronomi Fuarı kapılarını
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ