Van’a yakışmayan görüntüler için HÜDA PAR'dan Valiliğe önlem çağrısı

Van’da son zamanlarda kamuya açık alanlarda artan alkol tüketimi vatandaşların huzurunu bozuyor. Konuya ilişkin basın açıklaması yapan HÜDA PAR Van İl Başkanı Rasim Sayğın, İstanbul’u örnek göstererek valiliğe çağrı yaptı.

Van Haberleri 7.10.2023 14:19:00 0
Van’a yakışmayan görüntüler için HÜDA PAR
Tarih: 07.10.2023 14:22 Güncelleme: 07.10.2023 15:25

Van’da kamuya açık alanlarda alkol kullanımı her geçen gün artıyor. Van’a yakışmayan ve kentin huzurunu tehlikeye atan bu görüntülere sessiz kalmayan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Van İl Başkanı Rasim Sayğın, valiliğe çağrı yaptı.

Tekel bayilerinin bilinçsiz alkol satışı yapması ile alkol kullananların cadde, sokak, park ve bahçelerde alkol şişeleri ile dolaşması ve çeşitli taşkınlıklar yapması tepki çekiyor. ALkol şişelerinin çocukların park ve oyun alanlarına atılması vatandaşlar ve çocuklar için tehlike saçıyor.

Bu durumda sessiz kalmayan Başkan Sayğın, haftalık basın açıklamasında kamuya açık alanlarda alkol kullanımına dikkat çekti.

“KAMUYA AÇIK ALANLARDA ALKOL KULLANIMI ENGELLENMELİ”
Son zamanlarda ilin belli caddelerinde açık açık alkol kullanıldığını söyleyen Başkan Sayğın, “İlimizde son zamanlarda sıklıkla karşılaşıyoruz. Özellikle, gece kamuya açık alanlarda alkol tüketiminin sıklaştığını görüyoruz. Yani esnaflarla yapmış olduğumuz görüşmelerde birtakım vatandaşların, gece kamuya açık alanlarda, caddelerde elinde içki şişeleriyle gezmekte olup, dükkânlara girmeye çalıştıkları gözlemlenmektedir. Bu konuda valiye çağrıda bulunuyoruz. Özellikle, gece onda sonra kamuya açık alanlarda alkol tüketiminin engellenmesi noktasında tedbir alınmasını istiyoruz. Bu konuda emsal olarak İstanbul Valiliğinin almış olduğu bir karar da var. Van Valiliğinin de bu konuda acilen bir tedbir alması gerekmektedir. Çünkü artık sokaklarımız hakikaten yönetilebilir olmaktan çıktı. Cumhuriyet Caddesinde, Maraş Caddesinde esnafla turist İranlılar arasında 2 defa karşı karşıya gelmeler oldu, kavgalar oldu. Bunlar muhakkak ki şehrin huzurunu bozan gelişmelerdir. Hem gelen turistler açısından olumsuz bir gelişmedir hem de bizim kendi esnafımız ve milletimiz açısından olumsuz bir gelişmedir. Bunların önüne geçmek adına gerekli tedbirleri almaya Valiliği davet ediyoruz” diye konuştu.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem