Van'a Sağlık Takviyesi: 279 Yeni Doktor Göreve Hazır!

Van'a 279 yeni doktor kadrosu atandı.

Van Haberleri 30.08.2024 10:41:00 0
Van
Tarih: 30.08.2024 10:47

Van'ın sağlık sektöründe doktor açığı, Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı yeni atamalarla giderilmeye başlandı. Van ve çevre ilçelerine toplamda 279 doktorun atandığı duyuruldu.

BÜYÜK DOKTOR ATAMA SEFERBERLİĞİ

AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu'nun verdiği bilgilere göre, 118. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü (DHY) Kurası sonucunda sağlık sektörüne 54 uzman ve 225 pratisyen doktor atanmış durumda. Böylece Van'da yaşanan doktor eksikliğinin çözülmesinde büyük bir adım atıldı.

TÜRKMENOĞLU: KADRO ATAMALARI HAYIRLI OLSUN

Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Sağlık Bakanlığının bu atamasıyla ilgili memnuniyetini ifade ederek, Van'a tahsis edilen kadroların şehre hayırlı olmasını temenni etti. Yapılan atamaların sağlık hizmetlerine olumlu bir ivme kazandıracağına inanılıyor.

VAN İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN BAŞARI DİLEKLERİ

Van İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamadaysa, atanan doktorlara başarılar dilendi. Sağlık Müdürlüğü, tahsis edilen toplam 279 kadronun, ilin sağlık altyapısını güçlendireceğini vurguladı.

YENİ HEKİMLER İÇİN GÖREVE BAŞLAMA SÜRECİ BAŞLADI

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Başkale İlçe Sağlık Müdürlüğü'ne kadar pek çok sağlık kuruluşuna yeni atanan doktorların göreve başlayacakları bildirildi. Bu süreçle birlikte, Van ve ilçelerindeki hastaların daha etkin ve etkili sağlık hizmeti alabilmesi amaçlanmakta.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler: ' Sağlık Takviyesi: Doktor Göreve Hazır!