Van'a müjdeyi Bakan verdi, ' 3 yeni köprülü kavşak yapılacak'

TBMM’de Gelecek Partisi İzmir Milletvekili Mustafa Bilici’nin verdiği soru önergesini yanıtlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Van’da 3 yeni köprülü kavşağın yapılacağını söyledi.

Van Haberleri 8.12.2023 15:54:00 0
Van
Tarih: 08.12.2023 16:00 Güncelleme: 08.12.2023 17:08

Van’ın ulaşımda yaşadığı sorunlarla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun cevaplaması istemiyle TBMM’ye bir soru önergesi veren Vanlı vekile yanıt geldi. Bakan Uraloğlu, Gelecek Partisi İzmir Milletvekili Mustafa Bilici’nin soru önergesine yönelik kentte yapılacak projeleri açıkladı. 3 yeni köprülü kavşak yapılacağını belirten Uraloğlu, Güzeldere Geçidi’nin ne zaman biteceğini de duyurdu.

3 YENİ KÖPRÜLÜ KAVŞAK GELİYOR

Van merkezde yaşanan trafik çilesini büyük ölçüde giderecek köprülü kavşak projelerine ilişkin konuşan Uraloğlu, “Bahçesaray yolunda çığ riskinin kalıcı olarak bertaraf edilmesiyle ilgili fizibilite çalışması yapılmış olup, bu çalışmalar neticesinde risklere karşı kalıcı çözüm bulunması hedeflenmektedir. Diğer taraftan; Karayolları Kavşağı proje çalışmaları tamamlanmış olup yatırım programına alınmıştır. Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve Sanayi Sitesi kavşaklarının yapım işleri de yatırım programına alınmasını müteakip ihalesine çıkılacaktır” diye aktardı.

“VAN ÇEVRE YOLUNUN 2024 YILINDA BİTİRİLMESİ HEDEFLENMEKTEDİR”

Uraloğlu, Çevre Yolu ile ilgili soruyu cevaplayarak, “Van Çevreyolu projesi; 41 km uzunluğunda bitümlü sıcak karışım (BSK) kaplamalı bölünmüş yol (2x3) standardındadır. Kamulaştırma işlemleri halen devam etmekte olup kamulaştırma işlemleri biten kesimlerde yol yapımı tamamlanmıştır. Van Çevreyolunun 2024 yılında bitirilmesi hedeflenmektedir. Son 13 yılda 90 tane çevreyolu tamamlanmış olup 39 adet çevreyolunun yapımı da devam etmektedir. Çevreyollarının yapımında; kamulaştırma yöntemi, 18. Madde uygulaması ve kısmen kamulaştırma/kısmen 18. Madde uygulaması yöntemi kullanılmaktadır. Düzenleme Ortaklık Payı (DOP) kesintisi ile ilgili hususlar ise Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının uhdesinde bulunmaktadır” dedi.

GÜZELDERE (32 VİRAJ) TÜNELİNİN BİTİŞ TARİHİ AÇIKLANDI

Güzeldere Geçidinde çalışmaların 2024’te biteceğinin hedeflendiğini dile getiren Uraloğlu, “Kuskunkıran Tüneli 2. tüp proje çalışmaları devam etmekte olup proje çalışmalarının 2023 yılsonu itibariyle tamamlanması planlanmıştır. Güzeldere Tüneli'nde ise sağ tüpte ışık görülmüş olup nihai beton kaplama çalışmaları devam etmektedir. Çalışmaların 2024 yılında tamamlanması hedeflenmektedir. Tendürek Dağı geçidi için 2021 yılında yol yapım çalışmalarına başlanmıştır. 22,8 km'lik kesim 2023 yılında bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol olarak tamamlanarak trafiğe açılmıştır. Proje kapsamında; Tendürek Köprüsü (42 m), Bayram Şenol Karakolu ve Ziyaret Karakolu arasında 2,5 km uzunluğunda bağlantı yolu bitümlü sıcak karışım kaplamalı tek yol olarak tamamlanmıştır” ifadelerini kullandı.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem