Zorlu coğrafyanın kahramanları kış görevine hazır

Van’da 112 Acil Servis ve Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekipleri, zorlu coğrafyada yolu kapanan bölgelerde mahsur kalan vatandaşlara ulaşmak için göreve hazır.

Van Haberleri 6.12.2021 10:05:15 0
Zorlu coğrafyanın kahramanları kış görevine hazır
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 06.12.2021 10:05

Van’da 112 Acil Servis ve Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekipleri, zorlu coğrafyada yolu kapanan bölgelerde mahsur kalan vatandaşlara ulaşmak için göreve hazır.

Van ve çevresinde çetin geçen kış aylarında yolu kapanan bölgelere hastaların imdadına yetişmek için görevli kahraman 112 Acil Servis ve UMKE ekipleri, tüm hazırlıklarını tamamladı. Sağlık Bakanlığı tarafından sağlanan imkanlar sayesinde, kış şartlarına uygun donatılan çelik paletli ve kar paletli ambulanslarla engelleri aşarak vakaya en hızlı şekilde müdahale ediyor. Ekipler, çığ felaketinin yaşandığı Bahçesaray ilçesi başta olmak üzere; 3 çelik paletli ambulans ve 7 adet kar paletli (Pajero) ambulansla hazır bir şekilde görev bekliyor.

“Paletli ambulanslarla ücra bölgelere hızlı bir şekilde ulaşılabiliyoruz”

İHA muhabirine konuşan Afet ve UMKE Birim Sorumlusu Sinan Özgür, yoğun kar yağışından dolayı bölgenin paletli ambulanslara ihtiyaç duyduğunu belirtti. Çığ felaketi gibi üzücü olaylarla gündeme gelen bölgede her zaman hazır olmak zorunda olduklarını ifade eden birim sorumlusu Özgür, “Çelik paletli ambulans ve kar paletli ambulanslarımızla ücra bölgelere daha hızlı bir şekilde ulaşılabiliyoruz. Araçlarımız donanımlı oldukları için en iyi müdahaleyle hastalarımızı bekleyen ambulanslara ulaştırabiliyor. Bu şekilde hem hızlı müdahale kalitesi hem de iş gücü kaybı olmamış oluyor. Bizler donanımlı paletli ambulans sürücüleriyle olaylara gidiyoruz. Çünkü bu araçları kullanmak beceri istiyor. İlk etapta kendi can güvenliğini sağlayan arkadaşlarımız, aslında büyük bir risk alarak olay yerine ulaşıyor” dedi.

Öte yandan 1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası kutlayan Özgür, özellikle korona virüsle mücadelede en ön safta yer alan sağlık çalışanlarına rahmet diledi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Avrupa Kış Sporları Haftası etkinlikleri Hakkâri’de düzenlendi


Van Spor

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ