Zahir Soğanda Van’da 15 Temmuz’da yaşananları anlattı

15 Temmuz 2016 Cuma günü başlatılan darbe girişimi, tüm yurtta yaklaşık 21 saatte kontrol altına alındı.

Van Haberleri 18.07.2021 00:40:51 0
Zahir Soğanda Van’da 15 Temmuz’da yaşananları anlattı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Ülkemizin geleceğini yok etmeye yönelik hain darbe girişimine sahne olan o gecenin üzerinden 5 yıl geçti. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü personeli, hainlerin planlarını vatandaşlarla birlikte bozdu.
Son derece güç geçen o geceyi dönemin AK Parti il başkanı Zahir Soğanda Vangölü Tv mikrofonlarına anlattı. 
“15 TEMMUZ ÇİRKİN VE ADİCE BİR DARBE GİRİŞİMİDİR”
Soğanda, darbe girişiminin halkın desteğiyle engellendiğine dikkat çekti.
“15 Temmuz ülkemizin tarihinde darbeler silsilesinin son halkalarından biri, çirkin ve adice darbe girişimidir. Darbenin bu çirkin yüzü birçok insanımızın şehit olmasına, birçok insanımız gazi olmasına neden oldu. Ülke ekonomisin ciddi bir şekilde geri gitmesine, ülke imajının sarsılmasına neden olmuştu. Bu darbe girişimine karşı halk canı, malı, kanı pahasına darbe silsilesine son vermiştir.”

“VAN HALKI EN BÜYÜK DİRENİŞİNİ OKÇULAR TEPESİNDE GÖSTERDİ”
Darbeye karşı olduklarının altını çizen Zahir Soğanda, o kara gece için şu cümleleri kullandı. 
“Cumhurbaşkanının ve Ak Parti’nin buradaki temsilcisi olarak fiili olarak işin içindeydik. Orada olsak ta olmasak ta biz her türlü darbeye karşıyız. Gece yaşananları kendi açımdan şöyle anlatabilirim, gündüz vakti işimde çalıştım yorgun argın eve gittim. Dinlendim, namaz kıldım. Televizyonda sosyal medyada özellikle İstanbul’daki köprülerde askeri varlığın hissedildiği yazılıyordu. Bunun üzerine bizde araştırma yaptık. Ankara’daki genel merkezimizdeki arkadaşlarımızla diyaloğa geçtik. Saat 21:00 ile 22:00 arasında bu meseleyi netleştirdik. Ardından ailemle ve kardeşlerimle birlikte Ak Parti İl teşkilatının olduğu yere geldik. Akabinde bir saat gibi kısa bir sürede Van halkına 150 bin mesaj atarak bir çağrıda bulunduk. Bu mesajlar üzerine halkımız Van’ın her yerinden gelmeye başladı. Beşyol meydanında 30 gün boyunca nöbet tuttuk. Van halkı en büyük direnişini Okçular Tepesinde gösterdi.“
“HALKIMIZ GERÇEKTEN DARBEYE KARSI BÜYÜK DARBE VURDU”
Nöbetleri engellemeye çalışan bir kesimin de olduğunu belirten Soğanda, “Kısmi olarak bizi caydırmaya çalışanlarda oldu. Bunlar siyasetin dışında, halkın dışında olan kesimlerdi. Bunlar daha sonra cezasını çektiler. Biz caymadık ve 1 bir gün değil 30 gün boyunca oradaydık. Ak Parti olarak bir ay içinde 150 bin bayrak dağıttık. Bunlar güzel şeylerdir. Keşke olmasaydı ama olduktan sonrada halkımız gerçekten darbeye karsı büyük darbe vurdu. ” Dedi. 
Zahir Soğanda, konuşasını şu cümlelerde sonlandırdı. 
“Su uyur düşman uyumaz, tarih boyunca yabancı emperyalist güçler her daim ülkemiz üzerin de milletimiz üzerin de bir emelleri olmuştur. Bu hem doğu da hem de batı da olmuştur.1915’te itilaf devletleri Ermeniler üzerinden bir şehri yakıp yıkmışlardır. Bizim de gerçekten onlar gibi uyumamamız lazımdır.15 Temmuz gibi her zaman ayakta olmamız ve ayakta lamamız lazımdır. Türkiye’de maşaları olan insanlara şunu söylemek istiyorum; Türkiye kolay lokma değildir sakın bir daha böyle bir teşebbüste bulunmasınlar. Halkın darbesi bu sefer çok daha sert olacaktır. Halkımız iradesine sahip çıkacaktır. Emelleri var ise de bunu unutsunlar.”

Kaynak: Vangölü TV


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem