Zabıta ekipleri Sanat Parkı’nı seyyar satıcılardan temizledi

Van Kent Merkezindeki Kaldırım Ve Park İşgali Başta Olmak Üzere Birçok Konuda Faaliyet Yürüten Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı Ekipleri, Aylardır Çözülmeyen Sanat Parkı’ndaki Seyyar Satıcılar Sorununu Çözdü.

Van Haberleri 1.10.2019 16:51:26 0
Zabıta ekipleri Sanat Parkı’nı seyyar satıcılardan temizledi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 01.10.2019 16:51

Van kent merkezindeki kaldırım ve park işgali başta olmak üzere birçok konuda faaliyet yürüten Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, aylardır çözülmeyen Sanat Parkı’ndaki seyyar satıcılar sorununu çözdü.

Kaldırımları işgal ederek, yaya trafiğini güçleştiren, tabure, semaver, mangal gibi malzemelerle doldurdukları Sanat Parkı’nı oturulamaz duruma getiren seyyar satıcılara, zabıta ekiplerince polis nezaretinde müdahalede bulundu. Müdahale esnasında seyyar satıcılar zabıta memurlarına sıcak su ve taşlı saldırıda bulundu. Saldırıda 4 zabıta memuru yaralanırken, polis tarafından olay çıkartan seyyar satıcılar da gözaltına alındı.

Kamuya ait alanların hiç kimse tarafından işgal edilemeyeceğini belirten Zabıta Daire Başkanı Osman Sevinç, seyyar satıcıları defalarca ikaz etmelerine rağmen netice alamadıklarını söyledi. Parkları zapt ederek halkın refah ve huzurunu etkileyen olumsuzlukların bertaraf edildiğini ifade eden Sevinç, Sanat Parkı bundan sonra halkın hizmetine açıldığını belirtti.

Zabıta ekiplerinin zaman zaman seyyar satıcıların saldırısına uğrayıp, ağır tehdit ve hakaretlere maruz kaldığına değinen Sevinç, “İpekyolu Belediyesi sınırları içinde bulunan Sanat Parkı’ndaki olumsuzluklar artık son buldu. İpekyolu Belediyesi sorumluluğu altında olmasına ve bizim defalarca uyarmamıza rağmen İpekyolu bu işe el atmadı. Vatandaştan gelen yoğun şikayet üzerine biz bu işe el attık. Kaldırımlar ve parklar kimsenin babasının malı değil. Buralar kamuoyuna açık. Kimse buraları işgal edemez. Utanmadan bir de kağıda yazı yazıp duvara asmışlar, ‘Lütfen Çay İçmeyenler Masaları İşgal Etmesinler’ diye. Böyle bir rezillik olamaz. Biz bu işte kararlıyız. Allah’ın izniyle bu sorunu bitireceğiz’’ diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ