Van YYÜ'de önemli bir söyleşi daha düzenlendi

Van YYÜ Tıp Fakültesi tarafından 'Tıp Eğitiminde Uluslararası Akademik Fırsatlar' temalı söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşiye önemli kişiler katıldı

Van Haberleri 10.11.2023 13:59:00 0
Van YYÜ
Tarih: 10.11.2023 14:00 Güncelleme: 10.11.2023 20:39

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Karakaya'nın sunumuyla gerçekleşen söyleşide Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli ile birlikte Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ufuk Çobanoğlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Konuşma yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ufuk Çobanoğlu, “Bu noktadan hareketle uluslararası standartların belirlenmesi ve bu standartların uygulayamaya konulması, genel eğitim standartlarının geliştirilebilmesi, diplomaların karşılıklı tanınması, kurumlar arası karşılaştırmaların yapılabilmesi ve tıp fakültelerinin yeterliliklerinin değerlendirilmesi açısından gereklidir. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak bizim de eğitimimizin uluslararası standartlara uygun icra edildiğini tespit ettirmemiz gerekmektedir” dedi.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Karakaya, tıp eğitimi alan öğrencilerin ufkunu açacak ve kariyer planlamalarına ışık tutacak nitelikteki sunumunda bilgi ve tecrübelerini paylaştı.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde lisans, Gazi Üniversitesi’nde uzmanlık, doktora ve Hacettepe Üniversitesi’nde tüp bebek eğitimini tamamlamış; Amerika Birliği Birleşik Devletleri Yale Üniversitesi Tıp Fakültesi Üreme Bilimleri Endokrinolojisi ve Tüp Bebek Merkezinde çalışmış olan Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Karakaya; halen aynı üniversitenin Üreme Bilimleri Endokrinolojisi ve Tüp Bebek Merkezinde profesör olarak görevine devam etmektedir.  

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşi programı, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ufuk Çobanoğlu’nun Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Karakaya’ya plaket takdimi ile son buldu.


Haber Kaynak : Van Olay Gazetesi
Anahtar Kelimeler: ' önemli söyleşi düzenlendi
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem