Van YYÜ'de Kentleşmenin İzleri: Prof. Dr. İlhan Tekeli ile Tarihsel Bir Yolculuk

YYÜ'de Şehirleşme Tarihi Derinlemesine İncelendi: Üniversite, Prof. Dr. İlhan Tekeli'nin Katılımıyla Zengin Bir Konferansa Ev Sahipliği Yaptı.

Van Haberleri 28.09.2024 11:17:00 0
Van YYÜ
Tarih: 28.09.2024 11:19

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Sosyoloji Bölümü, "Türkiye'de Şehirleşme Tarihi" üzerine bir konferans gerçekleştirdi. Etkinlik, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın işbirliği ile Cengiz Andiç Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Konferans, Türk sosyal bilimci, şehir ve bölge plancısı, sosyolog Prof. Dr. İlhan Tekeli'nin konuşmasıyla zenginleşti. Prof. Dr. Tekeli, Türkiye'de kentleşmenin tarihî gelişimine dair önemli bilgileri katılımcılarla paylaştı.

KONFERANSA REKTÖR ŞEVLİ'DEN WARM SELAMLA

Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, üniversitede Prof. Dr. İlhan Tekeli gibi şehir ve bölge planlaması alanında ün kazanmış bir isimle bir araya gelmekten dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. Rektör Şevli, konferansın katılımcılara zengin bir deneyim sunacağını belirterek programın verimli geçmesi temennisinde bulundu ve etkinliğe katılan herkesi saygıyla selamladı.

PROF. DR. İLHAN TEKELİ IŞIĞINDA TÜRKİYE'DE KENTLEŞME SÜRECİNE BAKIŞ

Konferansın moderatörlüğünü Prof. Dr. Suvat Parin üstlendi. Prof. Dr. İlhan Tekeli, şehirleşme sürecini ele alırken, kavramlar ve teoriler ekseninde analizler yaparak, Türkiye'deki kentleşmenin hem fiziksel hem de modernleşme bakış açısıyla nasıl şekillendiğini ve bugünlere nasıl geldiğini tartıştı. Prof. Dr. Tekeli, konuşmasının sonunda, dinleyicilerin sorularını cevaplandırdı ve etkinliğe katılanlarla bilgi alışverişinde bulundu.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem